1 Mayıs mahallesinden kadınlar 25 Kasım öncesi kahvaltıda buluştu
Ümraniye’de bulunan 1 Mayıs mahallesinde kadınlar 25 Kasım öncesi ‘Kadına şiddette karşı bizimde söyleyecek sözümüz var’ diyerek kahvaltıda bir araya geldi.

“Kadına şiddette karşı bizimde söyleyecek sözümüz var” şiarıyla bugün 25 Kasım öncesi 1 Mayıs mahallesinden kadınlar olarak kahvaltı etkinliğinde bir araya geldik. Mahallemizden 16 kadının katıldığı kahvaltıda, Neriman Yaldız arkadaşımız 25 Kasım’ın tarihçesini de hatırlatan bir konuşma yaptı. Mirabel kardeşlerin diktatörlüğe karşı mücadelelerin hala biz kadınlara ilham olduğu vurgu yapılan konuşmanın ardından buluşmaya gelen sözleşmeli öğretmen arkadaşlarımız da sorunlarını dile getirdi. Cemile ve Elif adlı arkadaşlarımız şiir dinletisiyle etkinliğimize renk katarken, sistemin makbul kadın algısına karşı kadınların itirazını dile getiren kısa bir tiyatro oyunu Neriman Yaldız tarafından sergilendi. Kadınlar yer yer birlikte, yer yer kendi aralarında gündemi değerlendiren konular eşliğinde kahvaltısını ederken mücadelenin düne göre daha ilerden yürütüldüğüne dair fikirlerimiz oluştu.  

Kadınlar, geçim ve yoksulluk meselesine dair de, eve giren maaşların ay sonu gelmeden eridiğini, ayın yarısından sonrasını parasız geçirdiklerini, çocuklarının pandemi sürecinde eğitimden geri kaldıklarını ve bu süreçte devletin kendileri için bir adım atmadığını, patronlardan yana olduğunu ve kıdem tazminatlarına bile göz dikilmesine öfke duyduklarını ifade ettiler.

İlgili haberler
Eyüpsultan Devlet Hastanesi 25 Kasım etkinliği

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İş Yeri Temsilciliği, Eyüpsultan Devlet Hastanesi sağlı...

25 Kasım’a giderken sağlık emekçileri online söyle...

25 Kasım vesilesi ile online olarak bir araya gelen sağlık emekçisi kadınlar, Avukat Çağla Yolaşan v...

Bandırma Ekmek ve Gül Topluluğu 25 Kasım açıklamas...

Bandırma Ekmek ve Gül Topluluğu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayan...