1 Mayıs'ın uçan kuşu: Fırtınaya karşı özgürlük tutkusu
İstanbul 1 Mayıs'ında özlem duyduğumuz özgürlüğü simgeleyen büyük beyaz bir kuş geçti alandan. 1 Mayıs'ın uçan kuşunun tasarımcısı Dilan Mine Uğurlu anlatıyor...

1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, İstanbul Maltepe'de pek çok sendika, meslek örgütü, üniversite öğrenci toplulukları, hak örgütlenmeleri, kadın örgütleri, siyasi partilerin kitlesel katılımları ile kutlandı. İstanbul 1 Mayıs'ında fırtınaya karşı özgürlük tutkusu ile havada süzülen devasa bir kuş dikkat çekiyordu.


1 Mayıs'ın özgürlük kuşunun tasarımcısı Dilan Mine Uğurlu, özgürlüğü temsilen bir metafor olarak kuş kuklası ile 1 Mayıs'a katıldığını ifade etti. Emek Partisi'nin kortejinde kuş kuklası ile yürüyen Uğurlu, "Bazı röportajlarda ve sosyal medyada 'İşçi sınıfı sanattan ne anlar' gibi söylemlerde bulunuldu. Bence sınıfa hizmet eden, bu mücadeleye hizmet eden her sanat işçi sınıfının uzmanlık alanıdır diye düşünüyorum. Buraya da dikkat çekmek istedim ve böyle bir kukla ile 1 Mayıs'a katılmayı tercih ettim. Korteje ve 1 Mayıs'a bir renk kattığını düşünüyorum. İnsanların da ilgisini çekti" diye konuştu.


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
1 Mayıs 2023 | İstanbul: Emek bizim, gelecek bizim

İstanbul 1 Mayıs’ı için ‘Emek Bizim, Gelecek Bizim’ sloganıyla Maltepe’de miting alanını dolduran on...

AKP’nin 21 yılında kadınlar-2 | Güvencesizleşen, e...

21 yıllık iktidar boyunca kadın emeği hangi süreçlerden geçti, kadınlar hangi hakları için nasıl müc...

Bir kitap: Bitmeyen Kavga

Yazarın, mücadele, sömürü, emek, ölüm, dayanışma, dönüşüm, yoldaşlık temalarına da yer verdiği eser...