11 yıl ceza alan belediye müdürü 35 gündür tutuklanmadı
Bir kadını fuhuşa zorlamaktan 11 yıl hapse mahkum edilen Mardin Büyükşehir Belediyesi Kent A.Ş. müdürü Ercan Uysaler 35 gündür yakalanmadı. Kayyum ise mahkemeye savunma yazısı gönderdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman’ın belediyenin iştiraki olan Kent A.Ş.’nin başına getirdiği eski Polis Memuru Ercan Uysaler, hakkında verilen 11 yıl hapis cezası ve yakalama kararına rağmen 35 gündür yakalanmıyor.

Bir kadın çalışanı fuhuşa zorlaması nedeniyle görülen davada hüküm giyen Uysaler için mahkeme gerekçeli kararı açıkladı. Uysaler’in saldırısının gerçekleşme şekli, eylem yoğunluğu ve mağdurun geçirdiği süreçlerin dikkate aldığının belirtildiği gerekçeli kararda, “Bu eylemler nedeniyle mağdurun işi bırakması da göz önüne alınarak takdiren alt sınırdan uzaklaşılarak, sanığın cezalandırılmasına” denildi.

Kararda, sanık Uysaler’in durumunun cezanın yanı sıra yaptırım uygulanmasını da gerekli kıldığına dikkat çekilerek, cezanın ertelenmesi veya hükmün açıklanmasının geriye bırakılması gibi durumların söz konusu olmayacağına yer verildi.

KAYYUM AKLAMA DERDİNDE

Kararda, kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kent A.Ş.’nin Uysaler ve mağdur D.S. hakkında hazırladığı yazıya da yer verildi. Söz konusu yazıda, Uysaler’in avukatlarının müvekkilleri ve mağdur D.S. arasında “astlık-üstlük” ilişkisi olup olmadığını sorduğu, bunun üzerine Kent A.Ş. yönetiminin böyle bir ilişki olmadığı yönünde cevap verdiğine yer verildi.
Ancak, mahkeme “…mahkemenin bu cevabi yazı ile bağlı olmadığı, dosya arasında yer alan sanığın ilk savunmalarında dahi personelleri işe alım gücü olduğunu beyan ettiği, sanığın insan kaynakları alanında ve Hizmet Alımları Şube Müdürlüğünde vekaleten müdür olduğu, işe alımların insan kaynakları departmanı tarafından yerine getirildiği” ifadeleriyle kayyum yönetiminin yazısındaki iddialara itibar etmedi.

35 GÜN GEÇTİ TUTUKLANMADI

Öte yandan, Uysaler hakkında çıkarılan tutuklama emrinin aradan geçen 35 güne rağmen halen yerine getirilmediği öğrenildi. Uysaler’in yakalanıp tutuklanması durumunda Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmesi yönündeki talimata rağmen, Uysaler’in yakalandığı yönünde dosyaya henüz bir evrak gelmediği bildirildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

İlgili haberler
Mardin’de tacizle suçlanan polis kayyuma suç duyur...

Mardin’de Kent AŞ müdürlüğü yapan polis E. U. hakkında cinsel taciz, fuhuş ve görevi kötüye kullanma...

Kayyumun ‘suç makinaları’

Kayyum’un müdür yaptığı polis Ercan U’nun kadınları taciz edip, fuhşa zorlaması skandalının ardından...

Mardin'de kayyum tarafından atanan müdür 11 yıl ce...

Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumunun Kent A.Ş.’ye müdür yaptığı polis memuru Ercan Uysaler bir ka...