13 yaşında anne olduğu, bebek hastalanınca ortaya çıktı
Suriyeli sığınmacı Hube Alış Nasır, 12 yaşında evlendirilip 13 yaşında anne oldu. Bu evlilik bebeğin hastalanmasıyla ortaya çıktı. Hube’nin evli olduğu 27 yaşındaki Suriyeli Yusuf Ömer tutuklandı.

İç savaşın sürdüğü Suriye’den 2012’de ailesi ile birlikte Türkiye’ye gelip Adana’ya yerleşen 14 yaşındaki Hube Alış Nasır, 12 yaşındayken 2015 yılında kendisi gibi sığınmacı olan Suriyeli Yusuf Ömer ile evlendirildi. Bu evlilikten şimdi 1 yaşında olan Kinene Yusuf adlı bir kız çocuk dünyaya geldi. Hube, önceki gün hastalanan çocuğunu merkez Seyhan İlçesindeki Barbaros Mahallesinde bulunan Aile Sağlığı Merkezine götürdü.
Bebeği muayene eden doktor, annesinin yaşının küçük olduğunu fark edince polise bilgi verdi. Tedavi sonrası sağlık merkezinden ayrılan Hube’yi her yerde arayan polis, küçük kızı Yusuf Ömer ve bebeğiyle birlikte yaşadıkları evde buldu. Hube ve Kinene bebek Hube’nin ailesine teslim edildi.
‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçuyla gözaltına alınan Yusuf Ömer de tutuklandı. Yusuf Ömer gözaltına alınırken “Zevcemin yaşı küçük olduğu için gözaltına alındım. Bir bebeğimiz var daha 1 yaşında” diye konuştu.

İlgili haberler
GÜNÜN RAKAMI: 17 çocuk doğum yaparken, 2 bin 404 b...

Bunlar Sağlık Bakanlığı'nın resmi verileri. Gerçek rakamlar ise bundan çok daha fazla.

Suriyeli Meryem: O sözlerin gerçeğini bir de bizde...

Keyfimden mi buradayım ben? Suriye’de yaşam çok zorlaşmış. Nasıl gideyim? Hiçbirimiz memnun değiliz...

Sessiz savaş: Kuzey Suriye’de bir hastanede bir gü...

Sınır Tanımayan Doktorlar’dan Diala, hava saldırılarının ve onarımların ardından hizmet vermeye çalı...