13 yaşında nişanlandırılan kız çocuğu, devlet korumasına alındı
Konya Beyşehir’de ailesi tarafından kendisinden 15 yaş büyük Ali G. ile nişanlandırılan 13 yaşındaki C.S., Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınıp, yurda yerleştirildi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde ailesi tarafından kendisinden 15 yaş büyük Ali G. ile nişanlandırılan 13 yaşındaki C.S., savcılık kararıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından devlet koruması altına alınıp, yurda yerleştirildi.

DHA’nın haberine göre, Beyşehir ilçesi Karaali Mahallesi'nde oturan ve eşinden ayrı yaşayan Osman S., 8'inci sınıf öğrencisi kızı C.S.'yi aynı mahallede oturan ve kızından 15 yaş büyük olan Ali G. ile nişanladı. 7 Aralık'ta evde yapılan nişan ise davetliler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilip, sosyal medyada yayınlandı. Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler  İl Müdürlüğü ekipleri görüntüler üzerine inceleme başlattı.

KORUMA ALTINA ALINDI

Yapılan inceleme sonucu C.S.,  Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından devlet koruması altına alınıp, yurda yerleştirildi.  Jandarma da C.S., babası Osman S. ve damat Ali G. ile diğer aile fertlerinin ifadesine başvurdu.

Baba Osman S.'nin bir kızının 16 yaşında iken evden kaçıp, sevdiği kişiyle evlenmek istediği, aynı duruma düşmemek için nişan yaptıkları bahanesini öne sürüp, çocuk reşit olduktan sonra da düğün yapacaklarını iddia ettiği bildirildi.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Devletin görevi çocuk evliliklerin önüne geçmektir...

‘İstismarı aklama yasası’ adıyla gündeme gelen yasa tasarısıyla ilgili açıklama yapan Cinsel Şiddetl...

Denizli’de çocuk istismarına karşı yürüyüş

Denizli’de çocuk istismarına karşı yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş öncesi yapılan açıklamada çocuk istis...

Hiranur Vakfı'nda çocuğun istismarı davasının gere...

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşında dini nikahl...