13 yaşındaki çocuğu istismar eden şoför için en ağır ceza verilsin
Sakarya’da 13 yaşındaki çocuğa istismarda bulunan otobüs şoförü hakim karşısına çıktı. Sanık avukatı medya ve toplum baskısıyla yeterli delil olmadan sanığın tutuklandığını iddia etti.

Sakarya’nın Arifiye ilçesinde, 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan halk otobüsü şoförü hakim karşısına çıktı. Sakarya Kadın Platformu üyeleri dava öncesi adliye önünde açıklama yaparak sanığa en ağır cezanın verilmesini istedi. Dava 12 Nisan’a ertelendi.

Arifiye’de yaklaşık 3 ay önce meydana gelen olayda, özel halk otobüsünde şoförlük yapan 65 yaşındaki Ş.D, ortaokul öğrencisi M.E’ye cinsel istismarda bulundu. Olay, M.E’nin durumu öğretmenine anlatması üzerine ortaya çıktı. Öğretmenin polise bildirmesi üzerine gözaltına alınan Ş.D. tutuklandı. M.E. devlet korumasına alınırken, Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi davaya müdahil oldu. Bugün, Sakarya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı.

Mağdur çocuk ve annesinin katılmadığı duruşmada sanık Ş.D. savunma yaptı. İstismarı kabul etmeyen Ş.D. “Daha önce belediye otobüsünde şoför olarak çalışırken 5-6 yıl önce çocuğu ve ailesini görmüştüm. Daha sonra özel halk otobüsünde çalışmaya başladım. Durak evlerine yakındı, çocuğu zaman zaman görüyordum. Olay tarihinde çocuğun okulunun önünde otobüsle dururken, elinde bir tabletle otobüse bindi. Satmak istediğini söyledi. Ben tabletten anlamadığımı, ancak yardımcı olabileceğimi söyledim. Telefon numaramı verdim, evine gitti. Daha sonra beni arayarak tableti satmak için yardım istedi. Arifiye Belediyesi önünde olduğumu ve gelmesini söyledim. Burada buluştuk, daha sonra arkadaşım S.E’nin dükkanına gittik. Tabletin para yapmayacağını söyleyince çocuğu kendi arabamla evinin yakınına bıraktım. Ama ben çocuğa asla yaklaşmadım. Daha öncesinde tanışıklığım ya da düşmanlığım yoktur. Neden böyle bir şey yaptılar bilmiyorum” dedi.

Mağdur avukatlarının, “Çocukla görüşme yaptığınız numaranın ablasının olduğunu nereden biliyorsunuz” sorusuna Ş.D, “Mağdurla telefonla daha önce bir görüşmüşlüğüm olmadı. Belirttiğim şekilde ben mağdura telefon numaramı verdim, o aradı. Telefonla aradığında yanında ablasının olduğunu ve ablasının telefonundan aradığını söyledi” diye cevap verdi.

MEDYA VE TOPLUM BASKISIYMIŞ!
İddianamenin sosyal medya ve toplum baskısı sebebiyle gerekli araştırma yapılmadan düzenlendiğini iddia eden sanık avukatı Behlül Kıroğlu ise, sanığın kanser hastası olmasının da göz önünde bulundurularak tahliyesini istedi. Avukat “Gerekli araştırmaların yapılmadan iddianame düzenlenerek kamu davasının açıldığı görüşündeyiz. Eksikliklerle birlikte bu kadar hızlı bir şekilde davanın açılmasında gerek yerel, gerekse ulusal basının, sosyal medya ve toplum baskısının olduğunu düşünmekteyiz” dedi.

Mahkeme, delillerin toplanması, olayın yaşandığı bölgedeki kamera kayıtlarının emniyet tarafından temin edilerek sunulması, sanığın delilleri karartma, kaçma şüphesi ve delillerin henüz toplanmadığını belirterek tahliye talebinin reddi ve tutuklama talebinin devamına karar vererek duruşmayı 12 Nisan tarihine erteledi.

EN AĞIR CEZA VERİLSİN
Duruşma öncesi mağdur çocuğun yakınlarının yanı sıra çok sayıda kadın da Sakarya Adliyesi önündeydi. Sakarya Kadın Platformu üyeleri adliye önünde açıklama yaparak cinsel istismar sanığına en ağır cezanın verilmesini istedi. Kadınlar adına konuşan Yüksel Coşkun adaletin yerine gelmesiyle bundan sonra yaşanabilecek olayların önüne geçilebileceğini belirterek, “Hepimiz artık farkına varmalıyız ki kadının bedenine kimliğine, ruhuna, varlığına yönelen şiddet aslında hepimize yönelen şiddettir. Bu saldırı, tamir edilemez yaraların açılması demektir. Kadın ve çocuk istismarlarında görülen artışla toplumu saran şiddet sarmalını ayrı ayrı düşünemeyiz. Bizler yaşanan bu vahşette kaybettiklerimizi geri getiremeyeceğimizi biliyoruz. Ancak adaletin yerine gelmesiyle bundan sonraki olayları engelleyebiliriz. Biz kadınlar bu davaların bir daha kimsenin aynı suçu işlemeye cesaret edemeyeceği şekilde sonuçlanmasını, faillerin herhangi bir iyi hal indirimine uğramadan hak ettikleri cezaları almalarını istiyoruz” dedi.

İlgili haberler
8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

Çocuk istismarı dosyalarından mağdur ve sanık ifad...

2009-2016 yılları arasında görülmüş ve kapanmış 800 cinsel istismar davasının tutanaklarında mağdurl...

GÜNÜN ÖNERİSİ: Çocuk istismarından haberdarsanız b...

Çocuk istismarından, ihmalinden kuşkulanıyor ya da bunu biliyorsanız istismarın durması ve çocuğun k...