15 yaşındaki çocuğu yıllarca taciz eden apartman yöneticisi tutuklanmadı!
Apartman görevlisinin çocuğunu 4 yıl boyunca taciz eden yöneticinin tutuklanma talebi reddedildi. Mahkeme daha önce de sanığa ev hapsi vererek sanıkla çocuğun aynı binada yaşamasına karar vermişti.

Adana’da Güzelyalı Mahallesi’nde apartman görevlisinin 15 yaşındaki kızını 4 yıl boyunca taciz ettiği belirtilen 60 yaşındaki apartman yöneticisi C.S. Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Savcı mütalaasında sanığın tutuklanmasını talep etti. Ancak mahkeme mevcut delil durumu ve sanığın çocuktan uzakta bir yerde adli kontrolünün infaz ediliyor olması gerekçeleri ile tutuklanma talebini reddederek ev hapsinin devamına karar verdi. Sanık ev hapsini çocuktan uzak, köy evinde geçirecek. Duruşma 25 Aralık tarihine ertelendi. Sonraki duruşmada tanıklar dinlenecek. 

TACİZ ZANLISINDAN ÇELİŞKİLİ İFADELER
15 yaşındaki kız çocuğunu 4 yıl boyunca istismardan ve tehditten yargılanan C.S. mahkemedeki ifadesinde de çocuğun babasını işten çıkarmak istediği için kendisine iftira atıldığı iddiasını sürdürdü. Sanığın önceki ifadeleri ile çelişkili ifadeler vermesi dikkat çekti. C.S’nin yıllarca istismarına maruz kalan A.Y ise ifadesinde sanığın kendisini “Sizi apartmandan kovdururum” diyerek tehdit ettiğini söyledi. Sanık C.S. ise çelişkili ifadelerde bulundu. Önceki ifadelerinde yazlığa birlikte gittiklerini kabul eden sanık duruşmadaki ifadesinde kendisinin eşi ve A.Y. ile birlikte yazlığa kadar gittiğini ancak, annesinin rahatsız olduğunu öğrenince onun yanına Ceyhan’a döndüğünü iddia etti.

ÇOCUK YAŞADIKLARINI BİR KEZ DAHA ANLATMAK ZORUNDA KALDI
A.Y. duruşmaya psikolog eşliğinde görüşme odasından görüntülü olarak katıldı. Psikolog A.Y.’nin duygularını ifade edebilir durumda olduğunu söyledi. Çocuğun yaşadıklarını anlatırken yaşadığı sistematik tacizin hala etkisinde olduğu gözlemlendi. İlk kez 2014’ün yaz aylarında C.S. tarafından istismara uğradığını anlattı. Eve doğru yürüdüğü sırada sanığın karşısına çıkıp “Deden camiye gidiyor, dedeni öp bakalım, deden sana çikolata alacak” dediğini anlatan çocuk, bu olaydan 1-2 hafta sonra yazlıkta istismara uğradığını söyledi. A.Y. daha önceki ifadelerinde olduğu gibi sanığın eşi ile birlikte kendisini ailesinden izin alarak Mersin’deki yazlığına götürdüğünü, sanık ile markete gitmek için asansöre bindiklerinde sanık C.S.’nin kendisini istismar ettiğini belirtti. Asansöre bindikleri başka bir gün de korkuya kapıldığını anlatan çocuk, korktuğunu görmesi üzerine sanığın “Ben oruçluyum, sana dokunmam” dediğini dile getirdi. Yine başka bir gün denize gittiklerinde kendisine “keşke denize birlikte girsek. Seni kucağıma alırdım” dediğini anlatan çocuk, başka bir gün mahallede önünü kesen C.S.’nin kendisine “Seni hayal etmekten bıktım” dediğini C.S.’yi terslemesi üzerine kendisini babasını işten attırmakla tehdit ettiğini anlattı.
 

Apartman yöneticisinin tacizine uğrayan çocuk anlatıyor…

Kararı değerlendiren A.Y.’nin avukatı Sevil Aracı da sanığın ifadelerindeki çelişkilere dikkat çekerek; mağdurun, tanıkların, anne baba ve ablasının birbiri ile uyumlu beyanları göz önüne alındığında sanığın tutuklanması gerektiğini ifade etti. Ancak bunu bir son olarak görmediklerini dile getiren Aracı, "dosyadaki delil durumu gözetildiğinde sanığın ceza alacağını düşünüyoruz” dedi.


İlgili haberler
Tacizciye, taciz ettiği çocukla aynı apartmanda ‘e...

Adana’da apartman görevlisinin 15 yaşındaki kızını taciz eden yönetici önce tutuklandı, sonra ev hap...

Apartman yöneticisinin tacizine uğrayan A.Y: Artık...

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar Apartman yöneticisinin t...

Apartman yöneticisinin tacizine uğrayan çocuk anla...

“Birileri öğrendikçe her gün uyurken birden kaldırılıp birilerinin karşısına geçirilip teker teker a...