16 gazeteci tutuklandı, gazeteci İnci Hekimoğlu gözaltına alındı
8 Haziran'da gözaltına alınan 22 kişiden 16 gazeteci tutuklandı. Aynı saatlerde gazeteci İnci Hekimoğlu İzmir'de gözaltına alındı.

Gazeteci İnci Hekimoğlu, Diyarbakır’da 16 gazetecinin tutuklandığı saatlerde İzmir’de gözaltına alındı. Artı Gerçek yazarı olan İnci Hekimoğlunun göz altına alma haberini Berrin Bicek Öztürk twitter hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu. Öztürk'ün paylaşımını alıntılayan gazeteci Fehim Işık ise Hekimoğlu'nun İzmir TEM'e grötürüldüğü bilgisini paylaştı.

Gazeteci Altan Sancar da Hekimoğlu’nun saat 06.00'da gözaltına alındığı bilgisini paylaşarak “Gazeteci İnci Hekimoğlu İzmir'deki evinden sabah 6'da gözaltına alındı. 16 gazeteci tutuklandıktan iki saat sonra başka bir gazeteci gözaltına alınıyor...” ifadelerini kullandı.


İnci Hekimoğlu | Fotoğraf: @incihekimoglug2 twitter hesabından

16 GAZETECİ TUTUKLANDI!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 8 Haziran'da gözaltına alınan 22 kişiden 16 gazeteci tutuklandı. Nöbetçi Sulh Mahkemesi’ne sevk edilen JİNNEWS Müdürü Safiye Alagaş, DFG Eşbaşkanı Serdar Altan, MA Editörü Aziz Oruç, Xwebûn Yazıişleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş, Zeynel Abidin Bulut, Ömer Çelik, Mazlum Doğan Güler, İbrahim Koyuncu, Neşe Toprak, Elif Üngür, Abdurrahman Öncü, Suat Doğuhan, Remziye Temel, Ramazan Geciken, Lezgin Akdeniz ve Mehmet Şahin tutuklandı.

Gazeteci Esmer Tunç, Mehmet Yalçın, Kadir Bayram, Feynaz Koçuk, İhsan Ergülen ve Gülşen Koçuk adli kontrolle serbest bırakıldı.

8 gündür gözaltında tutulan gazeteciler dün adliyeye sevk edilmişti. Gazetecilerin avukatları gazetecilerin dosyasına ilk günlerde kısıtlama kararı nedeniyle ulaşamazken, Anadolu Ajansı 8 Haziran'da geçtiği haberde gazetecilerin “Yurtdışından yayın yapan televizyon kanalları için program hazırladıkları” iddiasıyla gözaltına alındığını aktarmıştı.

Karar, saatlerce adliye önünde bekleyen gazeteciler ve aileler tarafından protesto edildi. Mezopotamya Ajansı'nın verdiği bilgilere göre, DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, bir kez daha hukuksuzlukla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. 16 meslektaşlarının sadece gazetecilik faaliyetlerinden kaynaklı tutuklandığını belirten Müftüoğlu, "90'lı yıllardan bu yana denediğiniz tüm yöntemlerle başaramadınız. Bu operasyonlarla da başaramayacaksınız. Kopyala-yapıştır kararlarla meslektaşlarımızı özgürlüklerinden alıkoymayı başaramayacaksınız. Bu kararı kabul etmediğimiz gibi arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar eylemlere devam edeceğiz" dedi.


Tutuklanan gazeteciler | Fotoğraf: MA

Manşet Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Kadın gazeteciler gözaltında, kadınlar dayanışmada

Ankara Kadın Platformu ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu ev baskınlarıyla gözaltına alınan...

Jinnews editörü dahil çok sayıda kadın gözaltına a...

Diyarbakır ve Antep’te aralarında HDP yöneticileri ve gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda kişinin...

Basın özgürlüğü yoksa kadınların sözü görünmezleşi...

Türkiye'de ifade özgürlüğüne yönelik baskılar her gün daha da artıyor. Peki bu baskı kadınları nasıl...