19 yaşındaki engelli kadın tecavüze uğradı, Yeldeğirmeni halkı eylemle tepki gösterdi
Yeldeğirmeni Mahallesi‘nde zihinsel engelli bir kadının, yöre derneği yöneticisi tarafından tecavüze uğradığı öğrenilirken, mahalle sakini kadınlar olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi‘nde (Rasimpaşa) zihinsel engelli 19 yaşında genç kadın, Yurttaş Sokak'ta bulunan Rize İkizdere Ayvalık Köyü Derneğinin bir üyesi  tarafından bir süredir tecavüze uğradığı öğrenildi.

Evi derneğin karşısında bulunan genç kadının kandırılarak mahalleye yakın bir otele götürüldüğü ortaya çıktı. Bu olayın ardından mahalleli kadınlar açıklama yaparak herkesi birlikte mücadele etmeye çağırdı. 

Yeldeğirmeni Mahallesi sakini kadınlar yaptıkları açıklamada “Mahallemizde Yurttaş Sokak‘ta bulunan derneğin bir üyesinin 19 yaşında engelli genç kadına bir süredir tecavüz ettiğini öğrendik. Mesele anlaşıldığında dernek yöneticileri mağdurun yanında olduklarını belirtti. Konu yasal zeminde sürmektedir.

Fakat biz bu mahallede yaşayan kadınlar, gençler bütün mahalle sakinleri olarak rahat değiliz. Genç bir kadının yaşadığı şiddet ve tecavüzün aydınlatılmasını, bu durumu bilen, duyan, göz yuman kim varsa ortaya çıkarılmasını, bu durumda en ufak dahli olan herkesin hesap vermesini istiyoruz. Güvenle yürüyeceğimiz sokaklar istiyoruz.

Mahallemizde yaşayan herkesin her kesimin bu davaya sahip çıkmasını bekliyoruz.

Bunca kadının katledildiği, İstanbul Sözleşmesi‘nin feshedildiği bu ülkede bizler şiddet ya da istismar mağduru olmamak için buradayız. Bu yaşananlara sessiz kalmayacağız. 19 yaşında engelli bir genç kadının defalarca tecavüze uğramasına sessiz kalmayacağız. Bu suçu işleyen, bu suça karışan kim varsa gereken cezayı alması için mücadele edeceğiz.

Biz korkmadan, çekinmeden, şiddet görmeden, tecavüze uğramadan yaşamak istiyoruz. Haklarımızdan hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz. Sokağımızda rahatça yürüyecek, evimizde huzurla oturacağız.

Özgecan için, Şule için, Pınar için buradayız. Şiddet failleriyle aynı evde yaşayan kadınlar için, şikayetçi olduğu halde hakkını alamayan, korunamayan kadınlar için buradayız. Küçük yaşta evlendirilen, istismar edilen her çocuk için buradayız. Bu dava bizim ve takipçisi olacağız.” dedi.

Ardından Rize İkizdere Ayvalık Köyü Derneği kapısına açıklama asarak dava sürecinin takipçisi olacağını belirtti.

“Rasimpaşa Mahallesi'nde faaliyet gösteren Rize/İkizdere/Ayvalık Köyü Derneği olarak, yaşanan olaydan dolayı büyük bir utanç ve üzüntü içerisindeyiz.

Olayın faali O.Y.‘nin derneğimizle olan tüm ilişkisi kesilmiştir. O.Y.'nin mağdur ile kurduğu iletişime şahit olup müdahalede bulunmayan dolayısıyla sessizlik suçu işleyen diğer üyelerin tespiti için dernek içerisinde çalışmalarımız başlamıştır. Bu sürece şahit olup sessiz kalan herkesin üyeliklerine son verilip derneğimizle ilişkisinin kesileceğini beyan ederiz.

Bu süreçte mağdurun ve kadınların yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Dava sürecinin hukuki ve vicdani olarak takipçisi olacağız. Dernek faaliyetlerinin askıya alındığını kamuoyuna arz ederiz.”