192 siyasetçiye, iktidarın anayasa değişikliğine 'hayır de' çağrısı
Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneği kamuoyunda “başörtü düzenlemesi” olarak anılan teklife karşı muhalefet partilerini “hayır” demeye çağırdı

Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneği (KİH-YÇ), AKP, MHP, BBP’nin 336 milletvekili imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunduğu Anayasa’nın “din ve vicdan hürriyeti” başlıklı 24. ve “ailenin korunması ve çocuk hakları” başlıklı 41. maddelerine ilişkin değişiklik önerilerini içeren, kamuoyunda “başörtü düzenlemesi” olarak anılan teklife karşı muhalefet partilerini “hayır” demeye çağırdı.

Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Türkiye İşçi Partisi, İyi Parti, Demokrasi ve Atılım Partisi, Gelecek Partisi genel başkanlarına, milletvekillerine, parti yetkililerine ve bağımsız milletvekillerine olmak üzere toplamda 192 siyasetçiye iktidarın anayasa değişikliği teklifine “hayır” demesi gerektiğini belirten bir mektup gönderdi. 

KİH-YÇ gönderdiği mektupta “Yasal haklarımızı dahi kullanamadığımız, kadına yönelik şiddetin cezasızlıkla sonuçlandığı, çocukların 'evlilik' adı altında istismar edildiği ve bu meselenin ‘insani bir durum’ denerek iktidar tarafından meşrulaştırılmaya çalışıldığı bir ortamda sunulan bu anayasa teklifine temelden itirazımız var. İktidarın Anayasa’nın eşitlik ve hürriyet ilkeleriyle çelişen bir şekilde kadınların kılık kıyafetini düzenleyen ve kadınlar arasında dindar/dindar olmayan ayrımı yapmasının önünü açan, LGBTİ+ bireylere yönelik nefreti anayasaya dahil ederek ayrımcılık ve şiddeti meşrulaştırmaya çalışan bu iktidarın toplumsal cinsiyet eşitliğine ve aileye bakış açısını yansıtan teklifine 'hayır' diyoruz, sizlerin de hayır demenizi bekliyoruz” dedi.

Fotoğraf: @kadinih twitter hesabı

İlgili haberler
AKP, kadınlara başörtüsü dışında bir şey söyleyemi...

Akademisyen, Antropolog Ayşe Çavdar: Erdoğan kendisini kadınlara kader gibi sunarak ve AKP’yi de yok...

Mahallede başörtüsü tartışması: Bize bunlarla gelm...

Kadınlar başörtüsü tartışmasını “Siyasetçilerin birbiriyle tartıştığı, kendi aralarındaki seçim yarı...

Başörtülü tekstil işçisi Leyla: Bizim gündemimiz y...

Leyla, 39 yaşında başörtülü bir kadın, tekstil işçisi. Her seçim dönemi başörtüsünün gündeme getiri...