#1ÖğünÜcretsizSağlıklıYemek davasında MEB’den ikinci savunma: Davayı reddedin
Okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek hakkı için Ankara Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinin Milli Eğitim Bakanlığına açtığı davada MEB davanın reddini istedi.

Okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek hakkı için Ekmek ve Gül’ün çağrısıyla ülkenin dört bir tarafında sürdürülen kampanyanın bir parçası olan Ankara Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği adına Milli Eğitim Bakanlığına dava açılmıştı. Milli Eğitim Bakanı ikinci yazılı savunmasını da mahkemeye sundu ve davanın reddini istedi.

Çocukların eğitime erişiminin sağlanması, sağlık ve gelişimleri için eğitimin tüm kademelerinde bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemeğin Milli Eğitim Bakanlığınca sağlanması gerekçesiyle açılan davada, MEB savunmasında zaten okul öncesi eğitimde, taşımalı eğitimde, yatılı ortaokullarda ve bünyesinde anasınıfı bulunan ilkokullarda vermesi üzerinden yaptı.

MEB’in yazılı ikinci savunmasında “Okul öncesi eğitime devam eden şartları elverişsiz yerleşim yerlerindeki çocuklara beslenme desteği pilot çalışmalarına 2021-2022 eğitim öğretim yılında başlanmış olup Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa illerindeki 22 ilçede şartları elverişsiz yerleşim yerlerindeki okullar belirlenerek beslenme desteği sunulmuştur. 2022-2023 eğitim öğretim yılında yapılan ikinci pilot uygulama ile ülke genelinde 927 okul öncesi eğitim kurumundaki çocuklara okul öncesi eğitimde bir öğünlük ücretsiz beslenme hizmeti verilmiştir” ifadelerine yer verildi. MEB, davanın reddini talep etti.

MÜCADELE BİTMEDİ, DEVAM EDECEK

Eylül ayında Ekmek ve Gül’ün çağrısını yaptığı “Okullarda Bir Öğün Ücretsiz, Sağlıklı Yemek” kampanyası pek çok kişi tarafından sahiplenilmiş ve büyümüştü, yetkili kurumları harekete geçirmek için kadınlar, dernekler, meslek odaları, okul aile birlikleri imza topladı, basın açıklamaları gerçekleştirdiler. Ekmek ve Gül Yazı İşleri Üyesi ve EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca da yeni okul döneminde de bu kampanyanın sürdürüleceğine ilişkin, “Her yerde, Meclis kürsüsünde, sokakta, okulda, hastanede, pastanede, çarşıda pazarda bu sesi duyacaksınız. Okulda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek haktır. Çocukların hakkını verin” demişti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Eğitimin her kademesinde #1ÖğünÜcretsizSağlıklıYem...

Ciddiyetle yanıt vermeyen, bu konudaki talepleri dikkate almayan Milli Eğitim Bakanlığı’na dava açıy...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği: Okul...

EMEP Derince İlçe Örgütü’nün çağrısıyla hayat pahalılığına karşı yapılan açıklamaya Kocaeli Ekmek ve...

Bakanlığın planında okul yemeği yok

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yayımladığı 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi v...