2 yılın ardından Altın Erdoğan davasının ilk duruşması görüldü
Antalya’da işverenin azmettirmesi sonucu darp edilen ve bir gözünü kaybeden Altın Erdoğan’ın davasının ilk duruşması bugün görüldü.

Antalya’nın Serik ilçesinde 6 yıldır geçimini nar toplayıcılığı ile sağlayan 60 yaşındaki Altın Erdoğan yanında çalıştığı çavuş S.A. ve S.A’nın eşi tarafından pandemi koşullarını dikkate almadan servis aracına kapasitesinin iki katı işçinin doldurulmasına itiraz ettiği ve fotoğraf çektiği için darp edilmiş, bir gözü yüzde 90 oranında görme yetisini kaybetmişti. Sağ gözü görmeyen kadın uğradığı şiddet nedeniyle sol gözünü de kaybetmişti. Ekim 2020’de yaşanan olayın ardından bugün -23 Haziran’da- ilk duruşma gerçekleşti.Davanın ikinci duruşması 22 Kasım’da görülecek.

Davanın açılması için ve dava sürecinin yavaş ilerlemesine karşı Altın Erdoğan ve kadın örgütleri iki sene boyunca yan yana mücadele yürütüyorlar.

23 Haziran’da davanın ilk duruşmasına Antalya Kadın Platformu ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Birçok tanığın dinlendiği duruşmada karşı tarafın tanıklar üzerinde çok baskı kurması üzerine bir tanık ifade verirken bayıldı.

Dava açılmadan önceki süreçte Altun Erdoğan bir basın açıklamasında “Benim şahitlerimi tehdit ettiler, benim en büyük şahidim gözüm. Doğru adalet istiyorum. Adalet sarayından sevinçle çıkmak istiyorum” diye konuşmuştu.

Davanın ikinci duruşması 22 Kasım’a ertelendi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül