20 Kasım Trans İnisiyatifi: 'Yaşamaktan vazgeçmiyoruz'
İzmir'de trans kadınlara yönelik saldırıya dair açıklama yapan 20 Kasım Trans İnisiyatifi: 'Bizler şimdi, Bornova Sokak’taki yıllardır büyüyen dayanışmamızı yükseltmeye devam edeceğiz" dedi.

İzmir Alsancak'ta sara hastası bir kişiye yardım eden trans kadınlara bir grup saldırdı. Saldırıya yönelik sosyal medya hesabından açıklama yapan 20 Kasım Trans İnisiyatifi, "Yılmıyoruz, yaşamaktan vazgeçmiyoruz. Bizler şimdi, Bornova Sokak’taki yıllardır büyüyen dayanışmamızı, kaldığımız yerden yükseltmeye devam edeceğiz" dedi.

KOLLUK KUVVETLERİ NEREDEYDİ?
20 Kasım Trans İnisiyatifi yaptığı açıklamada sara nöbeti geçiren bir kişiye yardım etmek için duran trans kadınlara bir grubun saldırdığını ve saldırının planlı şekilde sokağa giriş yapılarak öncelikle trans kadınların yaşadığı evlerin taşlanmasıyla başladığını ifade etti. Bazı trans kadınların fiziksel olarak yaralandığını ifade eden ve trans kadınların gasbedildiği de söylenen açıklamada, yoğun bir şekilde polis ve bekçilerin bulunduğu sokakta saldırının kolluk kuvvetleri tarafından engellenmeden gerçekleştiğinin altı çizildi. 

'YAŞAMAKTAN VAZGEÇMİYORUZ'
İnisiyatifin yaptığı açıklama şu şekilde devam etti: "Köpeğimizi gezdirirken, arkadaşlarımızla yürürken durdurup keyfi GBT ve gözaltı yapan bu kolluk, bir grup kendini bilmez tarafından yaşam alanlarımız istila edilirken neden yoktu?’’ Biz sizin bu nefretinizi de, öfkenizi de, transfobinizi de, zorbalığınızı da çok iyi tanıyoruz. Sizin yaşadığımız sokakları güvensiz hale getiren politikalarınızı da biliyoruz. Yıllarca trans kadınları sokağı güvensiz hale getiriyor diye yersizce iftira silsilesine boğarken, aslında sorumlunun da, sokağı güvensiz hale getireninde kendiniz olduğunu bilin. Şunu da biliyoruz ki hiçbir girişiminiz varoluş mücadelemizi terk etmemize sebep olamayacak. Bizler uzun yıllardır yaşadığımız sokağımızın bugün sistem tarafından nasıl güvencesiz hale getirildiğine bir kez daha şahit olduk. Yılmıyoruz, yaşamaktan vazgeçmiyoruz. Bizler şimdi, Bornova Sokak’taki yıllardır büyüyen dayanışmamızı, kaldığımız yerden yükseltmeye devam edeceğiz."

Fotoğraf: Hülya Çetinkaya / csgorselarsiv.org

İlgili haberler
İzmir'de trans kadınlar saldırıya maruz kaldı

İzmir Alsancak'ta bir trans kadın, çok sayıda kişinin saldırısına uğradı ve gasbedildi. Saldırganlar...

Adana Kadın Platformu: Katledilen translar isyanım...

Adana Kadın Platformu, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü için açıklama yaptı. Açıklam...

Avukat Sena Yazıbağlı: Nefret dili trans cinayetle...

Artan trans cinayetlerini ve saldırıları konuştuğumuz Avukat Sena Yazıbağlı, LGBT bireylerinin devle...