25 Kasım 2022 | Karadeniz’de kadınlar sokakta
Karadeniz illerinde de kadınlar sokağa çıktı.
GİRESUN
Giresun Kadın Platformu 25 Kasım için yaptığı açıklamada, “Saçımızın teline, haklarımıza, özgürlüğümüze sahip çıkıyor, direnişi büyütüyoruz” dedi.
Kadınlar adına açıklamayı yapan Filiz Sezen, “62 yıl önce diktatörlüğe karşı direnişte simgeleşen Mirabel kardeşlerden bugüne dünyanın dört bir yanında kadınlar olarak işyerlerimizde, evlerimizde, sokaklarda ve yaşamın her alanında birlikteliğimizden ve dayanışmamızdan aldığımız gücün kararlılığıyla saçımızın teline, haklarımıza, özgürlüğümüze sahip çıkıyor, direnişi büyütüyoruz” ifadelerini kullandı.

ARTVİN-HOPA

Hopa Parkı’nda buluşan kadınlar, sloganlarla Hopa Meydanı’na yürüdü. Kadınlar dayatılan yoksulluğa, giderek derinleşen şiddete ve savaş politikalarına karşı sloganlar attı.

SAMSUN

Samsun Kadın Platformu’nun çağrısıyla kadınlar yoğun yağmura rağmen eski vergi dairesi önünden Çiftlik Caddesi Akbank önüne kadar yolu trafiğe kapatarak yürüdü.






KESK’Lİ KADINLAR: ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE SAHİP ÇIKIYOR, DİRENİŞİ BÜYÜTÜYORUZ!

Samsun'da KESK’li kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü ile ilgili yaptıkları açıklamada kadın cinayetlerine ve kadınların yaşadıkları sorunlara değinerek mücadele çağrısı yaptı

KESK’li kadınlar adına ortak açıklamayı ESM Şube Sekreteri Ayşe Anar okudu. Anar, "Gerici, cinsiyetçi ve homofobik temelde oluşturmayı tasarladığı yeni toplumsal düzenin inşası için kadın kazanımlarını hedefe alan düzenlemeler yapan iktidar her gün erkek devlet şiddetini yeniden üreten politikalarını hayata geçirmektedir. 6284 sayılı yasa hala uygulanmamakta, hatta yasanın sağladığı haklar kısıtlanmaya çalışılmaktadır. 6284 sayılı yasanın hedefe konulması ile eril yargının cezasızlık politikaları kadına yönelik şiddeti, tacizi, tecavüzü ve kadın cinayetlerini arttırmaktadır. Bizler; “Erkek adalet değil, gerçek adalet!” demek için kadın cinayetlerinin münferit değil, politik olduğunu haykırmak için alanlardayız” dedi.

Kadınlar toplumsal alanın her aşamasında var olduğunu ve var olmaya devam edeceğini vurgulayan Anar şunları söyledi: “Yaşadığımız her türlü erkek-devlet şiddetinin karşısında da birlikte mücadele edip yılmadan hayatlarımıza ve emeğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Baskılara asla boyun eğmeyeceğiz. Kadın katliamlarına, savaşlara, yoksulluğa, homofobiye, doğa ve yaşam alanlarımızın talanına karşı direnişimizden de asla vazgeçmeyeceğiz. İşyerlerimizde, evlerimizde, sokaklarda ve yaşamın her alanında birlikteliğimizden ve dayanışmamızdan aldığımız gücün kararlılığıyla bize sınırlar çizmeye çalışanlara inat ‘fıtratımızda özgürlük var!’ diyoruz.”

TRABZON
Trabzon Demokratik Kadın Platformu’nun çağrısıyla Maraş Caddesi’ndeki Koton önünde buluşan kadınlar, sloganlarla, şarkılarla Meydan Park’a yürüdü. Meydan Park’ta basın açıklaması yapıldı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül