‘40 yıldır evimizde buzdolabı var, içi dolmuyor artık’
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Artık her evde buzdolabı var. Bu refah göstergesidir’ açıklamasını buzdolabını doldurmaya çalışan kadınlara sorduk.

“Evinizde buzdolabı var mı?”

Bu soruya gülen de oldu, “Dalga mı geçiyorsunuz?” diyen de. Ama ne şaka ne de dalga geçilecek bir konu. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya mitinginde “Her eve buzdolabı giriyorsa refah seviyesi var demektir” dedi.

Biz de İstanbul Fındıkzade pazarında alışveriş yapan vatandaşa ve pazar esnafına sorduk.
Mikrofon uzattığımız her kişinin evinde buzdolabı var. Ama can yakan soru şu oldu: “İçini doldurabiliyor musunuz?” Marketlerden, manavlardan daha ucuzdur diye çıkılan pazarda da durum pek farklı değil. İhtiyacı kadarını alamayan pek çok kişi var. Pazarın pahalı olmasını yaklaşan bayrama bağlayan da var, kriz olduğunu söyleyen de. Esnafın en büyük isyanı ise artan dolara ve mazot fiyatlarına.

Poşetlerin içindeki meyve sebzeler yarıya düşmüş. “Birini alırsak diğerini alamıyoruz” diyor emekli bir teyze. Karşılaştığımız her emekli, maaşlarının yetmediğini anlatıyor. Pek çoğu ise çalışmak zorunda olduğunu söylüyor. Yeni çocuğu olmuş genç bir kadın “mamalar ve bezler ateş pahası, annemler memleketten erzak getirmese dolap dolmaz” diyor.

Kameraya konuşmaktan çekinenler, eleştirilerini dile getirmekten kaçınanlar az değil. “Buzdolabı dolmuyor, duysunlar sesimizi” diyenlerin sayısı daha fazla. Halk, ne boş buzdolabıyla refah bulmuş, ne seçimlik ikramiye ile ihya olmuş. Ekonomik sorunlara acil çözüm bekliyor.

İlgili haberler
Pazardaki kadınlar dertli: Onlar et yesin biz ot

Ekonomik gidişatı anlamak için Ankara’da pazarın yolunu tuttuk. Kadınlara ‘Ekonomi büyüyor, diyorlar...

KADIN EMEĞİ PAZARINDA SEÇİM ATMOSFERİ: Bıkkınlık,...

Standının başında duran türbanlı bir kadın “Bütün kapalı bayanlar AKP’liymiş gibi bir algı var, bu ç...

Esenyalı pazarında kadınlarla ekonomi ve seçim soh...

Pendik’in Esenyalı Mahallesi’nde kadınlarla hem pazarı hem de seçimleri konuştuk. Kimisi ekonomiden...