50 çocuğu istismara maruz bırakan erkeğe 80 yıl ceza!
Mardin'in Derik ilçesinde 2017 yılının Mart ayında yaşları 6 ile 12 arasında değişen 50 öğrenciyi cinsel istismara maruz bırakan kişi toplam 80 yıl 10 ay ceza aldı.

Mardin'in Derik ilçesinde 2017 yılının Mart ayında yaşları 6 ile 12 arasında değişen 50 öğrenciyi cinsel istismara maruz bırakan okul temizlik görevlisi M.Ş.Y.’nin tutuklu yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Sanık M.Ş.Y.’ye 80 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın duruşmasına, HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay, Mardin HDP İl Eşbaşkanı Eylem Amak ile Şahmeran Kadın Platformu üyeleri katıldı.

Ailelere yönelik tehditlere rağmen, kadınların dayanışması ve takibi etkili oldu.

Davayı takip eden Mardin Şahmaran Kadın Platformu, yaptığı açıklamada; “Bu davada daha önce aileler şikayetlerini geri çekmeleri için defalarca tehdide maruz bırakıldılar. Sadece ilk aşamada ailelerin ifadelerinin alındığı bu olayda devam eden süre boyunca bir daha tek bir ailenin bile ifadesi alınmamıştır. Aileler tanık ve şikayetçi olarak mahkemede ifade veremediler. Yine köy muhtarının yakını olan ailesinin dava başlamadan önce aileleri dolaşarak “şikayetinizi geri alın yoksa kan çıkar” şeklinde aileleri tehdit ettiği ortaya çıkmıştı. Olayın ortaya çıkmasından sonra istismara maruz bırakılan çocukların birçoğu eğitim hayatlarını yarıda bırakmak bırakmak zorunda kalmışlardır. Artık bu olaylar canımıza yetti. Eril zihniyetli yetkililer ise failleri cezalandırmak yerine iyi hal indirimleri ile bu canileri cesaretlendirmektedir. Biz kadınlar tacizcileri, tecavüzcüleri, istismarcıları cesaretlendiren iyi hal indirimlerinin çocuk ve kadına yönelik şiddete karşı uygulanan cezasızlıkların ve istismarcıları aklama derdine düşen politikaların karşısındayız. Bizler gerçek adalet sağlanıncaya kadar erkek Egemen sistemin karşısında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi buradan bir kez daha duyuruyoruz” dedi.

İlgili haberler
8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

GÜNÜN ÖNERİSİ: Çocuk istismarından haberdarsanız b...

Çocuk istismarından, ihmalinden kuşkulanıyor ya da bunu biliyorsanız istismarın durması ve çocuğun k...

Ülke çocuklar için cehenneme döndü, hükümet çocuk...

“Artık yeter” demeyecek misin? Her gün bir yerden çocuk istismarı haberleri gelsin istemiyorsan, çoc...