6 çocuğa cinsel istismarda bulunan Adil Şahintürk’e 82,5 yıl hapis!
6 öğrencisine cinsel istismarda bulunan Adil Şahintürk’ün yargılandığı dava da karar verildi. 4 yıldır süren dava sonucunda Şahintürk, 82,5 yıl hapis cezası aldı, indirim de uygulanmadı!

İzmir'in Menderes İlçesi'nde 4 yıl önce, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 öğrencisine cinsel istismar’da bulunan ve bu suçlamayla tutuklu yargılanan emekli öğretmen Adil Şahintürk, 82 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada hiçbir ceza indiriminin uygulanmaması dava çıkışında kadınların sloganları ve alkışlarıyla karşılandı. Olayı ortaya çıkaran ve davayı kamuoyu gündemine taşıyan öğretmen Saadet Özkan’da davanın karara bağlanmasını ve ceza indiriminin uygulanmamasını karşın sevinç gözyaşları döktü. Saadet Öğretmen: " Sonunda suçlu cezasını aldı" dedi.

SANIKTAN BİLİNDİK SAVUNMA: SUÇSUZUM
Bugünkü duruşmaya sanık Adil Şahintürk, taraf avukatları, aynı okulda görev yapan Saadet Özkan, kadın örgütleri ve çok sayıda kişi katıldı.
Sanık Adil Şahintürk savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek ‘onur’ ve ‘şeref’ten bahsetti: "Önceki duruşmalarda söylediklerimin aynısı geçerlidir. Ben 22 yıldır orada öğretmenlik yapıyorum. Okulun imkansız koşullarını bahane edip tayin isteyen öğretmenlerden olmadım. Okulda kalıp uzun yıllar çalıştım. Onurum ve şerefimle mesleğimi yaptım. Benim tek işim eğitim ve öğretimdir. Suçsuzum beraatimi istiyorum" dedi. Sanık avukatı Atilla Ertekin de müvekkilinin suçunun sabit olmadığı gerekçesiyle beraat talebinde bulundu.
Mahkeme Başkanı Süleyman Mutlu, sanığa son sözünü sordu. Sanık Adil Şahintürk, "Takdir sizin sayın yargıç. Suçsuz yere, değil 235 yıl 20 dakika bile ceza alırsam onurlu biri olarak bunu kaldıramam" dedi.

İSTİSMARCI ADİL ŞAHİNTÜRK 82,5 YIL HAPİS CEZASI ALDI
Mahkeme Başkanı, sanık Adil Şahintürk'ün müstehcen görüntü izletmek suçundan 3 yıl, cinsel istismar suçundan ise 79 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Ancak mahkeme heyeti öğrencilerden İ.I.'ya müstehcen görüntü izletmek suçundan beraat kararı verdi.


SAADET ÖĞRETMEN: SONUNDA SUÇLU CEZASINI ALDI
Duruşma sonrası davayı takip eden kadınlar kararı alkışlarla karşıladı. Adliye bahçesinde açıklama yapan Saadet Öğretmen "Bugün verilen bu kararla vicdanlar rahatlamıştır. Olayın üzerinden 4 yıl geçti. Okullarda cinsel istismar oranı yüzde 73, öğretmenlerden ricam bu suçları ortaya çıkarmaktan korkmasınlar. Benim çocuklarım çok acı çekti. Sonunda suçlu cezasını aldı. Çok mutluyuz. Başından bu yana bizimle olan annelere teşekkür ederim" dedi.
İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ise davanın uzun sürmesi ve çocukların yargı sürecinde tekrar tekrar örselenmesine tepki gösterdi: “Davanın 4 yıl kadar uzun sürmesi, çocukların 7 kez rapora gönderilmesi, olayın çocuklara tekrar tekrar yaşatılması hukuk alanında kabul edilemez. Müdahilliğimiz kabul edilmedi ancak biz bu davaları takip edeceğiz ve müdahillik talebinde bulunacağız” dedi.

NE OLMUŞTU?
7 Mayıs 2014 tarihinde Menderes'in Sancaklı Mahallesinde bulunan ilkokulda, 22 yıl öğretmen ve vekil müdür olarak görev yapan, evli ve 2 çocuk babası emekli Adil Şahintürk 6 öğrenciye cinsel istismarda bulunmuş ve bu olay Saadet Öğretmen'in durumu fark etmesi ve araştırması sonrası ortaya çıkmıştı.
Yaşları 6 ile 11 arasında değişen öğrencilerin ifadeleri alındıktan sonra Adil Şahintürk gözaltına alınmış ve suçlamaları kabul etmemişti. 11 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Adil Şahintürk Saadet Öğretmen'in şikayeti üzerine tekrar kamuoyunun tepkisini çekmişti. Tepkiler sonrası geçtiğimiz yıl 26 Haziran'da görülen davada Adil Şahintürk tekrar tutuklanmıştı.
17 Şubat’ta görülen davadaysa mahkeme heyeti çocukları tekrar Adli Tıp Kurumuna gönderme kararı almış Saadet Öğretmen ve kadın örgütleri yaşadıklarını örseleyeceği için çocukların tekrar tekrar Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine tepki göstermişti. Yargı süreci boyunca çocuklar birçok kez Adli Tıpa’a gönderildi. Menemen T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Adil Şahintürk istismar ettiği çocuklardan birine cezaevinden mektup göndererek çocuğu 'Çabuk bu yanlışı düzeltin' diye tehdit etmişti. Avukatlarıyla görüşen ailenin başvurusu üzerine, Aile Mahkemesi, sanık Adil Şahintürk’ün öğrencilere mektup, telefon gibi iletişim araçlarıyla ulaşmasının engellenmesine karar vermişti. Görülen son duruşmadaysa Adil Şahintürk için savcı 235 yıl hapsini istemişti.

İlgili haberler
8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

800 çocuk istismarı dosyası Türkiye'nin özeti!

İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencileri, 800 çocuk istismarı dosyasını inceleyerek...

Eğitim sistemi çocuk istismarını etkiler mi?

Eğitim sisteminin çocuğa yönelik cinsel istismarda payı var mı? Eğitim Sen Kadın Sekreteri Ebru Yiği...