6 yıl geçti katil hâlâ yok: Pınar Gemsiz dosyasının kapatılmasına izin vermeyeceğiz
Gazi Mahallesi’nde polis kurşunuyla öldürülen Pınar Gemsiz’i katledilişinin 6. yılında evinin önünde anan Sultangazi Kadın Dayanışması dosyanın kapatılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Gazi Mahallesi’nde 16 Mayıs 2016 yılında evinde oturduğu esnada polisin dışarıdan açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 3 çocuk annesi Pınar Gemsiz, evinin önünde anıldı. Sultangazi Kadın Dayanışmasının çağrısıyla evinin önünde toplanan kadınlar, Gemsiz için adalet istedi. ölümünden sorumlu olanların yargılanmasını istedi. 6 yıl geçmiş olmasına rağmen hiçbir failini bulunamadığını belirten kadınlar, cinayetin üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Sultangazi Kadın Dayanışmasının açıklaması şöyle:

Erkek devlet şiddeti, biz kadınları her yerde hayattan koparıyor. Evde, sokak ortasında, işyerinde, tanıdığımız, tanımadığımız erkekler tarafından ya da devlet şiddeti ile katledilmeye devam ediyoruz. Biryandan cinsiyet ayrımcılığı körükleniyor biryandan kazanılmış haklarımız gasp ediliyor. Kadınlara yaşam hakkı ve özgürlük tanımayan bu düzen karşısında ise tek dayanağımız birbirimiz ve mücadelemiz. Bu nedenle katledilen her bir kadının hesabını sormak, haklarımıza ve hayatlarımıza sahip çıkmak zorundayız.

Bugün de devlet şiddeti ile katledilen Pınar Gemsiz için buradayız. 2016 yılında evinin salonunda otururken polisin rastgele açtığı ateş sonucu vurularak hayatını kaybeden Pınar'ı anmak için buradayız. Tam 6 yıl önce evinde olduğu esnada polis kurşunu ile katledilen Pınar’ı unutmadık, unutturmayacağız demek için, failleri nerede diye sormak için buradayız. Pınar için adalet kadınlar için adalet mücadelemizi yükseltmek için buradayız.

Pınar’ın nasıl katledildiği olay günü tutulan tutanaklarda da açıkça ortada olmasına rağmen uzun bir süre dosyada gizlilik kararı sürmüş birçok kez savcısı değişmiş ve iddianame hazırlanmamıştır. Olayla ilgili hiçbir fail şüphelisi bulunmamıştır. Yıllar geçmiş olmasına rağmen, dosyada hiçbir ilerleme katledilmediği gibi olayın üstü kapatılmak, katiller korunmak isteniyor.

İstanbul Sözleşmesi’nden 1 gecede çekilen kadın düşmanı politikalarla kadınlara yaşam hakkı tanımayanlar erkek devlet şiddetinin sorumlularıdır.

Sultangazi Kadın Dayanışması olarak mahallemizde katledilen Pınar Gemsiz için erkek adalet değil gerçek adalet sağlanana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm kadınların bu davanın takipçisi olmaya ve erkek devlet şiddetine karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.