6 yıldır şiddete maruz bırakılan kadın: Ölmek istemiyorum
S.T. 6 yıldır eski erkek arkadaşı M.Y.B'nin şiddetine maruz kalıyor. 11 kez şikayette bulunan S.T bir sonuca ulaşamadı. M.Y.B ise "barışmak" için Karaköprü Belediye Başkanı'ndan yardım istedi.

Mezopotamya Ajansı'ndan Barış POLAT'ın haberine göre, Urfa Karaköprü’de yaşayan S.T. adlı kadın, 6 yıl boyunca birlikte yaşadığı erkek arkadaşı M.Y.B. tarafından şiddete uğradı. Kendisine birçok kez şiddet uygulayarak ölümle tehdit eden M.Y.B.’den 11 kez şikayetçi olan S.T., verilen uzaklaştırma kararına rağmen hâlâ tacize uğruyor.  Şiddetin birçok biçimine maruz kalan S.T., yıllarca “oğluna zarar veririm” tehdidi nedeniyle sessiz kaldığını söyledi. En son geçtiğimiz şubat ayında tartıştıklarını ve ardından saatlerce şiddete uğradığını, ölümle tehdit edildiğini dile getiren S.T., bu nedenle ilk anda şikayetçi olmadığını ancak 19 Şubat tarihinde Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek, şikayette bulunduğunu belirtti. Yaşadıklarından sonra kalabileceği hiçbir yer olmadığı için eve geri dönmek zorunda kaldığını dile getiren S.T., “Gidecek bir yerim olmadığından tekrardan birlikte yaşadığımız eve geldim. Barışmak istedi, kabul etmeyince şiddet uygulayarak tecavüz etti. Ben de tekrar davacı oldum. Daha sonra şahıs hakkında uzaklaştırma kararı verildi. Beni arayarak uzaklaştırma kararından dolayı tekrardan tehdit etti” dedi. 

HER YERDE TAKİP VE BASKI

M.Y.B.’nin kendisi adına 55 bin TL kredi çektiğini, çalıştığı işyerinden de kovdurduğunu söyleyen S.T., “Tüm birikimime el koydu. Şikâyetimi geri almamı istedi. Davamdan vazgeçmem için sürekli birilerini devreye koyuyor. Yine kendisine verilen uzaklaştırma kararlarını sürekli ihlal ediyor. 2 Mayıs’ta tekrardan eve geldi. O gün kız arkadaşım yanımdaydı. Zorla içeriye girdi ve darbetti. Arkadaşım müdahale etti. Polis ekipleri geldi ve karakola gittik. Tekrardan ona uzaklaştırma kararı verildi. Toplam 11 şikayet dosyası var. Ve bunların çoğu ihlal davaları. Her yerde beni takip edip baskı altına alıyor. Davadan vazgeçirmeye çalışıyor. Zorlama 5 gün hapis cezası verildi ama itiraz ettiği için o da uygulanmış değil” dedi.  İşsiz olduğunu ve kalacak yeri olmadığını söyleyen S.T, şiddete tanık olan arkadaşının da tehdit edildiğini belirtti. S.T., son olarak Urfa Valiliği, baro ve kadın örgütlerine ulaşarak yardım talebinde bulundu.

BELEDİYE BAŞKANI BARIŞTIRMAK İÇİN ARACI OLDU

Şiddet gördüğü erkek arkadaşının Karaköprü Belediye Başkanı’nı araya koyduğunu söyleyen S.T., şöyle devam etti: “M.Y.B.’nin A.S. adında bir arkadaşı beni aradı ve belediye başkanının arayacağını, kendisiyle düzgün konuşmamı istedi. Yine şikâyetimi geri almam durumunda bana belediyede iş verileceğini söyledi. Daha sonra belediye başkanı beni aradı. ‘Konu nedir?’ diye sordum. O da bana, ‘M.Y.B’den dolayı sizi arıyoruz. Sıkıntılarınız varmış, onu halledelim. İsterseniz makamıma gelin baş başa görüşelim. Mağdurmuşsunuz size iş verelim’ dedi. Ben de görüşmek istemiyorum. Şahısla barışmak istemiyorum ve davamı geri almayacağım dedim.”

“SESİMİ DUYUN”

M.Y.B.’nin canına kast ettiğini ve her an ölümle burun buruna yaşadığını dile getiren S.T., ölmek istemediğini belirterek, “Öleceksem de arkamda ‘Bu kadın adliye ve hukuk yolunda mücadelesini verdi ama öldürüldü’ desinler. Ölmek istemiyorum, bir anneyim, rahat bıraksınlar, kendi ayağımın üzerimde dururum. Ölüm ensemde, bugün olmazsa yarın. Buradan Cumhurbaşkanı’na, milletvekillerine, valiye, baro başkanına, Adalet Bakanı’na, vicdanı olan herkese sesleniyorum; sesimi duyun” çağrısı yaptı.  S.T.’nin başvurduğu Urfa Barosu yetkilileri, Kadın Merkezleri’nin konuyu incelediğini, gerektiği durumda S.T.'ye hukuki desteğin sağlanacağını belirtti. 

İlgili haberler
‘Kadına yönelik şiddet engellenmedikçe daha çok Sa...

Evliliği boyunca şiddet gören Sakine, ayrılmasına rağmen tehdit edilmeye devam ediyor. Kendi annesin...

Hepsi hepimizin meselesi

Şimdi; çocuk istismarını aklama meselesi yeniden gündemde örneğin... Kadınlara mı havale edilecek me...

GÜNÜN FİLMİ: Radyoaktif

Radioactive, Marjane Satrapi'nin yönettiği ve Rosamund Pike'ın Maria Skłodowska-Curie rolünü oynadığ...