7 gün önce kaybolan Sedanur da kurtarılamadı
Türkiye’yi yasa boğan 2 kayıp kız çocuğu Eylül ve Leyla’nın istismara uğramış ve öldürülmüş halde bulunmasının ardından Kars’ta kaybolan Sedanur da kurtarılamadı.

Son zamanlarda ülke gündeminde sıkça yer edinen ‘kayıp çocuklar’ konusunda yine bir gelişme yaşanmadı, Kars’ın Kağızman ilçesinde 7 gün önce kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel’in cansız bedeni, kaybolduğu köyün yakınlarında üzeri taşlarla örtülü bir halde bulundu.

Açıklama yapan Kars Valisi Rahmi Doğan, “Ceset, köye bir kilometre uzakta, üzeri taşlarla örtülü vaziyette jandarma timleri tarafından bulundu. Gerekli inceleme ve otopsi işlemlerine başlanacak” dedi.

Sedanur’un kaybolma ihtimali olmadığını söyleyen Vali Doğan, öldürüldüğü ihtimali üzerinde yoğunlaştıklarını belirterek şöyle konuştu: “Şu an nasıl öldürüldüğüne dair net bir bilgi yok. Ama öldürüldüğü kesin. Tutuklu kişinin birtakım sabıkaları var. Daha önceden almış olduğu cezalar var. Olayla bağlantılı kısımları da olduğu için mahkeme tarafından tutuklandı. Sedanur’un öldürüldüğü kesin. Üzeri de taşlarla örtülmüş vaziyette bulundu. Biz gerekli incelemeyi yapıyoruz. İz bırakmıştır bu işi yapan diye düşünüyorum.”

Sedanur’un cesedinin bulunduğu bölgenin çalılık ve kayalık alan olduğunu aktaran Doğan, “Köye 1 kilometre mesafede bir yer. Köy hem çok çalılık hem de kayalık bir alan. Bu civar üzerinde arama yapılmıştı ama önceden mi Sedanur’un cesedi oradaydı yoksa sonradan mı getirilip oraya konduğunu arkadaşlar inceliyor” dedi.

‘CESEDİ UZUN SÜRE GİZLENMİŞ’
Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz de “Olay yerinde elde edilen ilk bulgulara göre, üzerinde elbiselerinin olduğu ve cesedin uzun süredir bulunduğu yerde gizlenmiş vaziyette olduğu görülmüştür” açıklamasında bulundu.


NE OLMUŞTU?
Kağızman’a 30 kilometre uzaklıktaki 80 hane, 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan ve Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan 9 yaşındaki Sedanur Güzel, 16 Eylül Pazar günü öğle saatlerinde kayboldu. En son evlerinin önünde görülen Sedanur’dan haber alamayan aile, köylülerle birlikte kızlarını aradı, ancak sonuç alınamadı. Bunun üzerine jandarmaya haber verildi ve arama çalışmaları başladı.

Bu sırada Sedanur’un kaybolması olayına karıştığı şüphesiyle ifadesi alınan komşu Ertan B. tutuklandı. Telefonunda cinsel içerikli çok sayıda video ve fotoğraf bulunana Ertan B, ifadesinde Sedanur ve yanındaki çocuklarla konuştuğunu kabul ederek “Çok kısa konuştuk, aramızda duvar vardı, sonra ayrıldım” dedi.

Ertan B’nin daha önceden de 5 ayrı suçtan kaydı olduğu belirlendi. Bu suçlar “İnsan öldürmeye teşebbüs”, “kasten yaralama”, “Ruhsatsız silah bulundurma”, “Hürriyeti tahdit (kız kaçırma)” ve “hırsızlık.” Dosyasına göre Ertan B. 2001 yılında “öldürmeye teşebbüs” suçundan cezaevine girdi, 12 yıl cezaevinde kaldıktan sonra açık cezaevine nakledilirken firar etti. Köyüne geldiğinde ise “cezaevinden izinli geldim” dedi.

KAYIP ÇOCUK SAYISI HER YIL ARTIYOR
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre 2008-2016 yılları arasında resmi olarak kayıp başvurusu yapılan çocuk sayısı 104 bin 531’e ulaştı.
2008’de 4 bin 517,
2009’da 5 bin 81,
2010’da 8 bin 81 çocuk kayboldu.
Kayıp çocuk 2011 yılından itibaren ise çift haneli rakamlara ulaştı.
2011’de 10 bin 67,
2012’de 12 bin 474,
2013’te 16 bin 218,
2014’te 18 bin 696,
2015’te 17 bin 706
2016’da ise 11 bin 691 çocuk kayıp olarak bildirildi.
Bu rakamlara göre Türkiye’de kayıp çocuk sayısı pek çok ülkenin nüfusundan fazla. Türkiye’de 31 bin nüfuslu San Marino, 36 bin 656 nüfuslu Lihtenştayn ve 56 bin 810 nüfuslu Grönland’ın da aralarında bulunduğu 16 ülkenin nüfusundan daha fazla çocuk kayboldu.

İlgili haberler
Eylül’ün ölümünün üzerine ‘hadım’ fırsatçılığı

8 yaşındaki minik Eylül’ün istismar edilerek öldürülmesiyle ilgili hükümetten gelen açıklamalarla ha...

Hadımı konuştukça, gerçek çözüm gizleniyor

Küçük Leyla ve Eylül’ün ölümü üzerine çocuk istismarının önlenmesi için yükselen talepler, yine hükü...

Helin Palandöken’in babası: Bir Helin, bir Leyla,...

‘Bir Helin, bir Leyla, bir Eylül daha ölmesin, bireysel silahlanmanın önüne geçilsin diye mücadeleye...