7 kadın işçinin öldüğü kazada otobüs şoförü tutuklandı
8 Mart’ta Türk Metal’in düzenlediği Emekçi Kadınlar Günü etkinliği için Bursa’dan Ankara’ya giden işçi kadınları taşıyan otobüs kaza yapmış 7 işçi yaşamını yitirmişti. Otobüs şoförü tutuklandı.

Bursa’nın İnegöl İlçesinde, Türk Metal Sendikası üyesi kadın işçilerin bulunduğu otobüsün devrilmesi sonucu 7 kadın işçinin ölümüne 39’unun da yaralanmasına neden olan otobüs sürücüsü 55 yaşındaki Mehmet Tüzün’ün “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.
Duruşmada savunma yapan Tüzün, ön cama sert bir cisim ile camın patladığını ve direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyledi.
Kazada yaşamını yitiren işçi kadınların aileleri ve kazadan kazarı kurtulan işçiler, şoförün en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, asli kusurda kuvvetle şüphe olması, kaçma ve gizlenme ihtimalinin olması, kaza da yaralı ve ölü sayısının fazla olması nedeniyle şoför Mehmet Tüzün’ün tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme heyeti 4 şikayetçi ve 1 tanığın dinlenmesi için duruşmayı 22 Ağustos’a erteledi.
Tutuklanan Mehmet Tüzün, bacaklarında yürüme yetisini kazanamadığı için tekerlekli sandalye ile cezaevine götürüldü.