7 yıl boyunca tecavüze uğrayan kadın adalet istiyor!
Yıllar boyunca ev sahibi tarafından tecavüze uğrayan kadın ve ailesi şimdi tehdit ediliyor. Tek isteği ise adalet!

7 yıl boyunca 70 yaşındaki ev sahibi Mustafa D’nin tecavüzüne ve tehditlerine maruz kalan 25 yaşındaki Güngör Ete, Mustafa D’nin ceza almasını istiyor. Korktuğu için uzun süre kimseye durumu anlatamadığını söyleyen Güngör Ete ve eşi Ferdi Ete seslerini duyurmaya, yaşadıklarını anlatmaya çalışıyor.

‘KORKTUĞUM İÇİN SUSTUM...’
Güngör Ete, biri 7 biri 3 yaşında iki çocuk annesi ve şu anda 5 aylık hamile 25 yaşında genç bir kadın. Ev sahibi Mustafa D. tarafından 7 yıl boyunca tecavüze uğradığını ve Mustafa D’nin tehditleri karşısında korktuğu için susmak zorunda kalmış. Yaşadıklarından sonra psikolojisinin bozulduğunu aktaran Ete, 7 yaşındaki oğlunun Mustafa D’nin saldırı anına tanık olduktan sonra yaşadıklarının ortaya çıktığını belirtti. Ete, “Korktum, utandım. Ama şimdi bana yaptıkları yanına kalmasın. Benim başıma gelen başkasının başına gelmesin” diyerek “Ne olur durumuma sessiz kalmayın” diye seslendi.

ŞİMDİ TEHDİT EDİLİYORLAR
İddiaya göre Ete çifti, Mustafa D ve eşinin oturdukları evin alt katına 2011 yılında kiracı olarak taşındı. Ev sahibi 70 yaşındaki Mustafa D. ilk başta “Beni babanız olarak görün. Size ben sahip çıkarım. İşe gittiğinde de gözün arkada kalmasın” diyerek güvenlerini kazandı. Ete, sonrasında Mustafa D. isimli şahsın eve gelmek için çocuklara para verdiğini, eşinin yaşadıklarını öğrendikten sonra karakola gidip şikâyetçi olduğunu, bunun üzerine Mustafa D’den tehditler almaya başladığını söyledi. Ete çifti ayrıca geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına çıkarak seslerini duyurmaya çalışmıştı.

FERDİ ETE: EŞİMİ BIRAKMAM
Yaşadıkları yüzünden ailece psikolojilerinin bozulduğunu aktaran Güngör’ün eşi Ferdi Ete de eşinin başına gelen olayı anlattığı ve hak aradığı için ailesi tarafından reddedildiğini söyledi. Ferdi Ete “Ailem ‘Aramızda hallederdik. Boşanırdın. Rezillik çıkardın’ diyerek beni suçluyor. Eşimin zeka geriliği var ve olaylardan sonra psikolojisi daha da bozuldu. Herkes de bunu biliyor. Ben eşimi bırakmam. Bırakırsam sokakta kalır. Tek başına ne yapar? Karnında bebeği var. Suçluların yakalanmasını istiyorum” dedi.

MUSTAFA D’NİN AİLESİNDEN TEHDİT
Olaylara tanık olan 7 yaşındaki çocuğunun da susması için Mustafa D. tarafından “Babana söylersen babanı hapse attırırım” şeklinde tehdit edildiğini anlatan Ete, Mustafa D’nin eşinin de söylenenleri kabullenmediğini, kendilerini yalan söylemekle suçladığını aktardı. “Daha sonra karakola gidip durumu anlattım. Karakola gittikten sonra bu şahısları ifade için çağırdılar. Sonrasında Mustafa D.’nin kızı beni arayıp tehdit etti. ‘Size 10 bin versem susarsınız. Bize şantaj yapıyorsunuz. Haksız çıkarsanız sana tazminat davası açacağım. Perişan olursun.’ dedi. Sonrasında ‘Çocuklarının tüm ihtiyaçlarını karşılarız’ dediler bana. Ben para pul istemiyorum. Ben suçluların cezalarını çekmesini istiyorum” diye konuştu.

‘YAPTIKLARI YANINA KALMASIN’
Tek amacının eşine bunları yaşatanların ceza alması olduğunu söyleyen Ferdi Ete “Ben belediyede temizlik işçisi olarak çalışıyorum. İşten çıkınca gidip plastik topluyorum evime bakabilmek için. Bugün banaysa yarın başkasına. Yetkililere sesleniyorum ne olur duyarsız kalmayın. Bizim sesimizi duyun, duyurun. Ben her şeyden vazgeçtim. Ayıplandım, kınandım ama tek amacım adaletin yerini bulması, suçluların ceza alması” dedi.
Güngör Ete ise “Bu adam beni tehdit etti. Kimseye bir şey söyleyemedim. ‘Benim damadım hakim. Kocanı içeri attırırım. Çocuklarını bir daha göremezsin’ dedi. Ben de korktum, utandım kimseye bir şey söyleyemedim” diye konuştu.
Güngör Ete’nin annesi Emine Günal ise, kızının yaşadıklarına isyan etti. Suçluların cezalandırmasını istediğini vurgulayan Günal, “Bu adam hepimizi yaktı. Biz kendimizde değiliz. Bir de damadımı arayıp para teklif ediyorlar. Akıl alır gibi bir olay değil. Çocuğuma yaptıklarının cezasını çeksin. Yaptığı yanına kalmasın” diye konuştu.

Kaynak: Eskişehir Ekspres

İlgili haberler
Yeğenine tecavüz eden imam bir de şikayetçi oldu!

Ablasının kızına tecavüz ederek hamile bırakan, çocuğun babası olduğu DNA raporu ile belirlenen imam...

Tecavüzcünün 17 suçtan kaydı varmış

Adana’da zorla alıkoyduğu genç kadına 20 gün boyunca işkenceyle tecavüz eden zanlının 17 ayrı suçtan...

İsveç’te tecavüze karşı ‘rıza yasası’ geliyor

İsveç’te #MeToo kampanyasıyla taciz ve tecavüze kadınların yaptığı çağrı ve gösterilerin ardından İs...