Abkelen Ormanı’nda ağaç kesimi devam ediyor, kesime karşı direniş sürüyor
Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding'in ağaçları katletmesine karşı direniş 4. gününde sürüyor. Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca ve parti heyeti Akbelen direnişine katılarak destek verdi.

Muğla Milas'a bağlı İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding'in ağaçları katletmesine karşı yöre halkının ve desteğe gelen yurttaşların direnişi sürüyor. Yeniköy-Kemerköy termik santrallerine kömür temini için bugün kesime erken saatlerde devam edildi.

Jandarmanın kesimi değil kendilerini engellemesine tepki gösteren köylülerden Esra Işık, “İçim yanıyor, uyuyamıyorum. Acı çekiyorum. Ben burada yaşıyorum” derken, bir başkası da “Valiliğin ormanlara giriş yasağı var neden engelleniyorsunuz?” diye sordu.

'ÇOCUKLUĞUM YOK OLUYOR, GELECEĞİMİ YOK ETTİNİZ'

Jandarma ise tek hukuksuz olayın köylülerin orman girişinde beklemesi olduğunu öne sürerek, “İşi yavaşlatmaya, engellemeye çalışıyorsunuz” dedi. Jandarmanın bu sözlerine karşı Işık, “Hukuksuz bir işi engellemeye çalışıyoruz, yasal olmayan bir işi engellemeye çalışıyoruz” diye cevap verdi. Işık, “Ağaçlarımız yok oluyor. Burayı sizin korumanız lazım ama biz koruyoruz ve bizi engelliyorsunuz. Benim çocukluğum burada geçirdim. Çocukluğum yok oluyor, geleceğimi yok ettiniz” diyerek tepkisini dile getirdi.

Dört gündür süren kesim işlemine karşı direnen köylüler ve yaşam alanı savunucuları kesim motorlarının sesiyle güne başladıklarını söyledi.

EMEP MİLLETVEKİLİ SEVDA KARACA AKBELEN'DE

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca bu sabah Akbelen direniş alanına gitti. Karaca, "Burada iki yıldır Limak ve Içtaş'a karşı büyük bir mücedele gösteren köylülerle birlikteyiz. Bugün bu mücadele çok hayatı bir noktaya ulaşmış durumda. Ormanlar kesiliyor ve bu ormanlar bizim akciğerlerimiz ve akciğerlerimizi kaybetmemek için köylüler burada direnişte" diye konuştu.

Karaca ile sohbet eden 80 yaşında bir köylü kadın, "Burada çamlarımız var kestirmeyeceğiz, Akbelen Ormanı'nı vermeyeceğiz" dedi. Karaca ise, "Herkes destek olsun, Akbelen'e sahip çıkalım. Buradaki mücadeleye yüzümüzü dönelim ve bulunduğumuz her yerden Akbelen'e dokunma diyelim" diye ekledi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Akbelen'de kesimi engellemek isteyenlere sert müda...

Akbelen Ormanı'nda ağaç kesimi için gelen ekipleri engelleyen yurttaşlar ve yaşam alanı savunucuları...

Akbelen’e kesim ekipleri girdi, kadınlar orman içi...

Bu sabah saat 06.00'da Akbelen Ormanına kesim ekipleri girdi, İkizköylüler acil halk desteği çağrısı...

Akbelen’de direnişin 2'nci günü: Devlet, parası ol...

Akbelen Ormanı'nda ağaç kesimine karşı İkizköylüler ve yaşam alanı savunucularının direnişi sürüyor....