Adalet Bakanı, çocuğa istismar suçundan 12 bin hükümlü, 2 bin tutuklu olduğunu söyledi
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çocuğa yönelik istismar suçundan 12 bin 942 hükümlü ve 2 bin 550 tutuklunun olduğunu açıkladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çocuğa yönelik istismar suçundan 12 bin 942 hükümlü ve 2 bin 550 tutuklunun olduğunu açıkladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, son 5 yılda çocuğa yönelik cinsel istismar suçundan cezaevinde olan kişi sayısını sormuştu. Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, mevzuatta çocuğun cinsel istismarına yönelik suçlarda yapılan artırımlardan bahsederek, 1 Ağustos 2019 itibarıyla 12 bin 942 hükümlü ve 2 bin 550 tutuklunun bulunduğunu açıkladı.

Bakan Gül, “14 Mayıs 2019 tarihi itibarıyla Türkiye’de illere göre cinsel istismara uğrayan toplam çocuk sayısı nedir? Cinsel istismarın önlenmesi ve cinsel istismara uğrayan çocukların psikolojik tedavisi için yapılan çalışmalar nelerdir? Son 5 yılda ailesi, akrabaları ve komşuları tarafından cinsel istismara uğradığı gerekçesiyle yargıya intikal eden çocuk istismarı vaka sayısı kaçtır” sorularına ise “Soru önergesinde yer alan diğer hususlarla ilgili Bakanlığımızda bilgi ve belge bulunmamaktadır” diyerek yanıt vermedi.


İlgili haberler
AKP’lilerden çocuk istismarına af talebi

AKP Milletvekili Gülaçar, yargı reformu konusunda milletvekillerinin görüşlerini alan Adalet Bakanı...

Genç kadınlar: Çocuk istismarı suçtur, affedilemez...

Sultangazi ve Eyüp Ekmek ve Gül Grubu üyesi kadınlar çektikleri video ile çocuk istismarına evlilikl...

Kadınlar çocuk istismarına tepkili: cezalar caydır...

Şişli’de yaşayan kadınlar kadına yönelik şiddette yasaların uygulanmamasına tepki gösterirken, çocuk...