Adana Kadın Platformu: Arkadaşlarımız Gamze ve Ruhan’ı serbest bırakın
Adana Kadın Platformu, kadın mücadelesi içerisinde birlikte yer aldıkları Gamze Aktaş ve Şair Ruhan Mavruk’un 28 Ekim’den beri göz altına tutulmalarına tepki gösterdi.

Grup Yorum üye ve avukatlarının da gözaltına alındığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 28 Ekim’den beri gözaltında olan Gamze Aktaş ve Şair Ruhan Mavruk İstanbul’a götürülmüşlerdi. Kadınların bugün savcılığa çıkarılması beklenirken Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar, arkadaşlarının serbest bırakılması için Eğitim Sen Adana Şubesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın metnini okuyan Evrim Aydın, demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren kişi ve kurumlara yönelik baskılara dikkat çekerek arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.  

‘KADINLARI SUSTURMANIZA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren, sisteme muhalefet eden kişi ve kurumlara tüm yöntemler ile saldırıldığını dile getiren Aydın, “Daha önce de kimi kadın kurumlarının kapatıldığına, kurumlara kayyum atandığına, çalışanlarının gözaltına alındığına, tutuklandığına defalarca şahit olduk. Bir yanda antidemokratik yasal düzenlemeler, diğer yandan bu düzenlemelere bile bağlı kalmayan uygulamalarla tüm toplum bastırılmaya ve sindirilmeye çalışılmakta, toplumsal muhalefet güçlerinin de yok edilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Kadına yönelen her türlü şiddetin karşısında olduklarını dile getiren Aydın, şunları söyledi:

“Haksızlıklar her kimden ve nereden gelirse gelsin, karşısında mutlaka biz kadınları ve kadın dayanışmasını bulacaktır. Kadın dayanışmasını örmek için çalışan kurumları ve kadınları susturmanıza asla izin vermeyeceğiz! Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın! Kadın düşmanı politikalara, erkek egemen zihniyete karşı bütün kadınları dayanışmaya; haklarımız ve hayatlarımız için mücadeleye çağırıyoruz.”


İlgili haberler
793 kadın çağrı yaptı: Gözaltındaki yol arkadaşla...

HDP ve ‘İsimsizler Hareketi’nden çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına tepki gösteren 793 kadın im...

Las Tesis’ten yargılanan kadınların davası 23 Şuba...

Las Tesis dansı sırasında ters kelepçelenerek gözaltına alınan kadınlar hâkim karşısına çıktı. Duruş...

Şiddetin bahanesi kahvaltı hazırlamamak oldu

Adana’da dini nikahlı eşi Gül G.’yi (21), kahvaltı hazırlamadığı bahanesiyle darbeden ve burnundan b...