Adin Oto işçisi kadınlar pes etmiyor: İşimizi ve sendikamızı istiyoruz!
Sendikalaştıkları için ücretsiz izne çıkarılan ve 4 aydır direnişlerini sürdüren Adin Oto işçilerinden “Anlaşalım, işi karşılıklı feshedelim” diyen patrona cevap: “İş, ekmek yoksa barış da yok!”

Balıkesir’de Adin Oto işçileri yaklaşık 4 aydır sendika haklarının gaspına ve toplu ücretsiz izne çıkarmalara karşı mücadeledeler. Bugün de fabrikaları önünde Bursa’dan desteğe gelen işçilerle birlikte yaşadıkları adaletsizliklere karşı bir eylem daha gerçekleştirdiler.

SENDİKALAŞMAYA KARŞI TEHDİT, ÜCRETSİZ İZİN DAYATMASI, İKNA ODASI…
Kötü çalışma koşullarına karşı ve daha iyi ücret için sendikalaşan çoğunluğu kadın 51 işçi 8 Mart haftasında performans düşüklüğü bahanesiyle ücretsiz izine çıkarıldı. Çalışmaya devam eden işçiler ise eğer sendikaya üye olurlarsa kovulmakla tehdit edildi hatta bazılarının e-devlet şifreleri zorla alınarak sendikaya üye olup olmadıkları kontrol edildi ve birçok işçi “ikna odasına” alınarak zorla istifa ettirildi. Böyle bir baskı ortamında sendikal haklarını kullanarak örgütlenen işçiler, hala mücadelelerine devam ediyorlar.

İŞÇİLER DÜŞÜK PERFORMANS BAHANESİNİ DE, PATRONLA ANLAŞMAYI DA KABUL ETMİYOR
Fabrika içinde hala baskılar devam ediyor, yeni işçilerin dahi e-Devlet hesapları zorla kontrol ediliyor. Açıklama yapan Özçelik-iş Sendikası Başkanı, ücretsiz izine çıkarılan işçilerin işlerine geri alınmaması durumunda daha kitlesel eylemler gerçekleştireceklerini söylüyor.

Eylem sonrasında konuştuğumuz fabrikanın ilk 40 işçisinden birisi ve işyeri temsilcisi olan Zeynep Karakurt, “Bu sabah arkadaşlarımızı arayıp ‘anlaşalım, işi karşılıklı olarak feshedelim’ dediler. Biz anlaşma istemiyoruz. Bizi performans düşüklüğünden işten çıkardılar, madem performansımız düşüktü neden ekip lideri, vardiya amiri olduk biz bu şirkette? Performans düşüklüğünü kabul etmiyoruz. Sendikalaştığımızdan dolayı çıkardıklarını biliyoruz’’ dedi.
Karakurt hala fabrikada çalışan işçilere de “Korkmayın, bu sizin anayasal hakkınız. Bunu kimse sizin elinizden alamaz.” diyerek bütün Adin Oto işçilerini sendikalaşmaya ve mücadeleye çağırdı.

Adin Oto patronunun “Anlaşalım, işi karşılıklı olarak feshedilim” sözlerine işçiler hep birlikte fabrika önünden “İş, ekmek yoksa barış da yok” sloganlarıyla yanıt verdi.

İlgili haberler
Adin Oto Donanım İşçisi Hanife Bıyıklı koronavirüs...

Adin Oto Donanım işçisi Hanife Bıyıklı, koronavirüsten hayatını kaybetti. Bıyıklı’nın Covid-19 testi...

Adin Oto işçileri hakları için seslendiler: Emeğim...

Sendikalaştıkları için ücretsiz izne gönderilen Adin Oto işçileri fabrika önünden seslendi: Bizi ücr...

Adin Oto işçileri hakları için direniyor

Adin Oto’da operatör olarak çalışırken ücretsiz izne çıkarılan işçilerden Zeliha Tanman yaşadığı sür...