Ağabeyinin tacizine maruz kalan Gamze: Kadın dayanışması bana güç verdi
Adana’da Gamze adlı bir kadın ağabeyi tarafından tecavüze uğradığını ve ailesi tarafından darp edildiğini beyan etti. Avukat Sevil Aracı Gamze’nin sığınmaevine yerleştirildiğini söyledi.

Adana’da Gamze adlı bir kadın çocukluğundan bu yana ağabeyi tarafından istismara uğradığını, yıllardır süren tacizden kurtulmak için sığınmaevine yerleştiğini, ancak burada da ailesi tarafından bulunup darp edildiğini ve kendisine tecavüz eden ağabeyiyle aynı evde zorla tutulduğunu sosyal medyadan teşhir ederek yardım istedi.

TECAVÜZÜ İFŞA EDEN GAMZE’YE AİLESİNDEN ŞİDDET!
Ağabeyi tarafından maruz kaldığı cinsel saldırı ve şiddeti sosyal medya aracılığıyla teşhir eden Gamze’nin evi, önceki gün akşam saatlerinde aile bireyleri tarafından basıldı. Gamze’nin eve giden ailesi tarafından şiddete maruz kalarak Adana’ya götürüldüğü öğrenildi. Yakın çevresine “Ne olur beni kurtarın yoksa beni öldürecekler” diye mesaj atan Gamze’nin, babası ve kendisine tecavüz eden ağabeyinin gece saatlerinde yapılan şikayet üzerine gözaltına alındığı kaydedildi.

Gamze’nin karakoldan sığınma evine götürüleceği sırada polislerin yanında ağabeyi tarafından da şiddete maruz kaldığı belirtildi.

POLİSTEN İÇ BEDEN MUAYENESİ DAYATMASI!
Süreci Mersin ve Adana barosundan avukatlar da yakından takip ediyor. Gamze ile görüşen Adana barosundan Avukat Sevil Aracı olaya ilişkin: “Gamze, ailesinin yanından alınıp şikayetçi oldu, sığınmaevine yerleştirildi. Karakolda ifadesi alınmış ancak polis Gamze’nin alıkonulduğu yere can güvenliği tehlikede olmasına rağmen geç gitmiş ve tecavüz olayı o tarihten çok önce olmasına rağmen hastaneden iç beden muayenesi istemiş. Gamze, buna karşı çıkmasına rağmen polisin dayatmasıyla muayene olmak zorunda kalmış ve bu tekrar bir travma yaratmış kendisinde. Adana Kadın Hakları Komisyonu, Mersin Barosu ve Adana Barosundan kadın avukatlar olarak bu sürecin takipçisi olacağız. Kendisinin can güvenliği konusunda endişeleri var o nedenle bir süre sığınmaevinde kalacak” dedi.

‘KADIN DAYANIŞMASI GÜÇ VERİYOR’
Gamze’nin çocukluğundan beri yaşadığı istismarı uzun bir süre korktuğu için söyleyemediğinin altını çizen Aracı, “Gamze yaşadıklarını dile getirdiği için kendisini daha iyi hissettiğini söyledi. Kadın dayanışmasının kendisini güçlendirdiğini ve kadınlar yanında olmasaydı hem bu durumdan kurtulamayacağını hem de yaşananları dile getiremeyeceğini aktardı. Aracı “Yani kadınların duyarlılık geliştirmesi ve olayı gündeme taşımasından memnun ve umutlu” diye konuştu.
Ayrıca Aracı Gamze’nin şu ifadelerini de aktardı: “Süreç başladığından beri benim gibi yaşayan bir sürü insan var, ben bunu paylaştıktan sonra beni arayan, yaşadıklarını anlatan çok kadın oldu. Kadın dayanışması bu olayların ortaya çıkmasında ve durdurulmasında çok büyük güç veriyor. Birbirimizden güç alıyoruz, bu bana da güç veriyor ve biliyorum bir sürü başka kadına da güç veriyor.”

İNTİHARA SÜRÜKLENMİŞTİ
Yaşadıklarını 9 Kasım’da sosyal medya hesabından paylaşan Gamze yaşadıklarını paylaştıktan sonra intihara sürüklenmişti. Gamze’nin 10 Kasım’dan itibaren hastanede tedavi altına alındığı ve ardından taburcu edildiği öğrenilmişti.
İlgili haberler
GÜNÜN DİKKATİ: Rıza olmadan cinsel ilişki tecavüzd...

Uluslararası Af Örgütü, Avrupa ülkelerinin yasalarını inceledi.31 ülkeden sadece 8’inde yasalar rıza...

GÜNÜN BİLGİSİ: Tecavüzle ilgili bunları biliyor mu...

Alkol ve uyuşturucu kullanımı kesinlikle tecavüzü haklı gösteremez. Kadınlar giydikleri kıyafetler n...

Tecavüzcünün babalık hakkı var mıdır?

Britanya’da 14 yaşındayken cinsel istismara maruz kalarak bebek dünyaya getiren Sammy Woodhouse, tec...