Agrobay işçileri hakları için Ankara'ya yürüyor
Kötü çalışma koşullarına karşı Tarım-Sen'e üye oldukları için işten çıkarılan Agrobay işçileri, İzmir'den Ankara'ya yürüyüşe başladı.

Agrobay Seracılık'ta çalışırken Tarım-Sen'e üye oldukları için işten çıkarılan işçiler, İzmir'den Ankara'ya yürüyüşe başladı.

İzmir'in Bergama ilçesindeki Agrobay Seracılık'ta çalışırken kötü çalışma koşullarına karşı Tarım-Sen'e üye olmalarının ardından işten çıkarılan işçilerin direnişi aylardır sürüyor. Direnişin yedinci ayını geride bırakan işçiler, bugüne kadar pek çok siyasi parti temsilcisiyle, milletvekilleriyle görüştü ancak hiçbir sonuç elde edemedi.

Bergama pazaryerinden başlayan yürüyüş öncesi konuşma yapan işçiler, çalışma koşullarına ve hak ihlallerine dikkat çekti. Bir işçi yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada Agrobay işvereni Arzu Şentürk’e seslenerek “Burada 1 buçuk yıl sigortasız çalıştım. Alamadığımız aylıklarımız ve tazminatımız var. Bizi burada oyun oynuyor mu sanıyor. Çok büyük günah işliyor. Bizimle dalga mı geçiyor. Taş yüreğini yumuşat da bize emeğimizi ver” dedi.

Fotoğraf: Tarım-Sen

İlgili haberler
Agrobay işçileri Ankara’da: Patronlar yüzünden işç...

Direnişlerinin 43. gününde Ankara’ya gelen işçiler, Agrobay Seracılık’ın bağlı olduğu Bayburt Holdin...

İşçiler Agrobay’ın ihracat yaptığı ülkelere seslen...

Sendikalaştıkları için işten atılan Agrobay işçileri, Alman ve Rus Konsoloslukları önünde basın açık...

Direnişteki Özak Tekstil işçilerinden Agrobay'a da...

Urfa'da Özak Tekstil işçileri BİRTEK-SEN'den istifaya zorlanarak işten atılan kadın işçinin işe geri...