Akbelen'de kesimi engellemek isteyenlere sert müdahale
Akbelen Ormanı'nda ağaç kesimi için gelen ekipleri engelleyen yurttaşlar ve yaşam alanı savunucularına müdahale edildi, gazeteciler engellendi.

Üç gündür süren kesim işlemine karşı direnen köylüler ve yaşam alanı savunucuları sabahın ilk saatleri ile beraber ormandaki tahribatı görmek için kesim alanına girdi.

Kesim işçilerini taşıyan servislerin önünü kesen yaşam alanı savunucuları oturma eylemi gerçekleştirdi.

Kesimlerin Orman Genel Müdürlüğü tarafından değil Limak şirketi tarafından yapıldığını belirten yaşam alanı savunucuları, kesime izin vermeyeceklerini söyledi. Servisler işçileri alana bırakmazken bölgeye jandarma geldi.

Alanda haber yapmaya çalışan gazetecileri engelleyen jandarma ekipleri, köylüler ve yaşam alanı savunucularına da müdahale etti. Gelen bilgilere göre kesim ekiplerini engellemek için eylem yapan köylüleri ablukaya alan jandarma, Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu ve Zeynep Kuray'ın da haber yapmasını engellendi. Gazeteciler hakkında yasak alana girmek suçundan işlem yapıldı.

Öte yandan kesim alanına ulaşabilen köylüler ile jandarma karşı karşıya geldi. Kesilen ağaçlar için ağıtlar yakan köylüler alandan çıkarılmamak için ağaçlara sarıldı. Jandarma ekipleri buradaki köylülere de müdahale ederek alandan çıkardı.

MİLLETVEKİLLERİNİN BULUNDUĞU KALABALIĞA BİBER GAZI SIKILDI

Direnişe destek vermeye gelen Yeşil Sol Parti milletvekilleri Perihan Koca'nın içinde bulunduğu yurttaşlar, barikatı aşmaya çalışınca jandarma biber gazı kullandı. Jandarma bir vatandaşa yumruk attı.

Fotoğraf: İkizköy Komitesi

İlgili haberler
Akbelen’de direnişin 2'nci günü: Devlet, parası ol...

Akbelen Ormanı'nda ağaç kesimine karşı İkizköylüler ve yaşam alanı savunucularının direnişi sürüyor....

Akbelen’e kesim ekipleri girdi, kadınlar orman içi...

Bu sabah saat 06.00'da Akbelen Ormanına kesim ekipleri girdi, İkizköylüler acil halk desteği çağrısı...