Akhisarlı kadınlardan Afganistanlı kadınlarla dayanışma çağrısı
Akhisar 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği, Afganistan’da Taliban şiddetine karşı Afganlı kadınlarının yanında olduklarını söyleyerek dayanışma çağrısı yaptı.

Akhisar 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği, Afganistan’da Taliban şiddetine karşı Afganlı kadınlarının yanında olduklarını söyleyerek dayanışma çağrısı yaptı. Akhisar’daki Necdi Şentürk Parkı Kadın El Emeği Pazarı’nda gerçekleşen basın açıklamasını dernek adına Dudu Yiğit okudu.

Yiğit, Afgan kadınlarının geçmişten bugüne yaşadıkları her sorunun ABD’nin Afganistan’da jandarmalığa soyunmasının, Türkiye hükümetinin de kadın düşmanı gruplara verdiği desteğin sonucu olduğu belirtildi. AKP hükümetinin ülke içinde ve dışında selefi Taliban ve benzeri gruplarla işbirliğini derhal bırakması gerektiğini ifade eden Yiğit, Afganistan’da da Türkiye’de de kadınların özgürlüğünün ve eşitliğinin ancak laiklik mücadelesiyle mümkün olduğunu vurguladı.

‘VERGİLERİMİZİN KADIN DÜŞMANI GRUPLARA AKTARILMASINI İSTEMİYORUZ’

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma nedeninin hükümetin selefi ve benzeri gruplarla olan işbirliği olduğu vurgusunun yapıldığı söyleyen Yiğit, Afganistanlı kadınların yüz yüze olduğu yasakları hatırlatıldı.

Yiğit, “8 Mart Kadın Dayanışma Derneği olarak, Taliban’la işbirliği ya da uzlaşma anlamına gelen her türlü yaklaşıma karşı hükümeti uyarıyoruz; biz kadınların vergilerinin kadın düşmanı gruplara aktarılmasını istemiyoruz” dedi. Açıklama, “Tüm dünya halkları kardeştir”, “Tüm dünya kadınları kardeşimizdir, Taliban kardeşimiz değildir”, “Savaşa hayır, barış istiyoruz” sloganlarıyla sonlandı.

Fotoğraf: Akhisar Gözde Haber

İlgili haberler
Mersin’den ‘Afganistan’a ses ver’ çağrısı

Mersin Kadın Platformu çağrısıyla kadınlar “Afganistanlı kadınlar yalnız değildir!” diyerek Afganist...

Adana’da kadınlar sokağa çıkıyor: Türkiye’den Afga...

Adana Kadın Platformu çağrısıyla kadınlar şiddete, savaşa, Taliban’a karşı mücadeleye büyütmeye çağı...

Türkiye’de kadınlar Afganistanlı kadınlar için sok...

Kadınlar Cuma 19.30’da Kadıköy Süreyya operası önünde Afganistanlı kadınlarla dayanışmak için bir ar...