AKP Milletvekili, Nadira Kadirova’yı kaçak çalıştırmış
AKP milletvekili Şirin Ünal’ın evinde intihar ettiği öne sürülen Nadira Kadirova’nın, kaçak olarak çalıştırıldığı, sigortasının yapılmadığı ortaya çıktı.

AKP milletvekili Şirin Ünal’ın evinde intihar ettiği öne sürülen Özbekistan Cumhuriyeti vatandaşı Nadira Kadirova’nın, Ünal’ın evinde “çalışma izni” olmadan kaçak olarak çalıştırıldığı, sigortasının yapılmadığı ortaya çıktı. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından “kısa dönem turizm amaçlı” ikamet izni verilen Kadirova’nın süresi 17 Ocak 2020’de doluyordu.

AKP milletvekili Şirin Ünal’ın evinde 23 Eylül günü saat 21.50’de silahla intihar ettiği iddia edilen Nadira Kadirova ile ilgili savcılığın yürüttüğü soruşturma sürüyor. Şüpheli ölüme ilişkin birçok “delili” toplayan ve tanıkları dinleyen savcılık, şimdi adli tıp kurumundan gelecek ayrıntılı otopsi raporunu bekliyor. Rapor, Kadirova’nın ölümüyle ilgili soruşturmanın da nasıl sonuçlanacağını belirleyecek.

Öte yandan Kadirova’yla ilgili yeni bilgiler gün yüzüne çıktı.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın ulaştığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre, 1996 doğumlu Kadirova’nın çalışma izni yok ve Kadirova Şirin Ünal’ın yanında sigortasız çalışıyordu. Yani 23 yaşındaki Kadirova, Şirin Ünal tarafından “kaçak” statüsünde çalıştırılıyordu.

Belgeye göre Göç İdaresi, Kadirova’nın Türkiye’de kalması için “Kısa dönem turizm amaçlı” ikamet izni verdi. Bu süre, 17 Ocak 2019’da başlarken, 17 Ocak 2020’de dolacaktı. Kadirova’nın ne kadar maaş aldığı ise öğrenilemedi.

İlgili haberler
Şiddetten kaçan göçmen kadınların hikayesi...

Göçmenler bu ülkenin bir parçası artık, birlikte yaşayacağız ve birlikte daha güzel bir hayat için m...

Nadira’nın ölümünde şüpheler büyüyor: Günlük kayıp...

AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde çalışan Nadira Kadirova’nın ölümü üzerine ailesinin ve arkadaş...

Nadira Kadirova’nın hatırlattığı: Göçmen ev işçisi...

Nadira’nın ölümüyle ilgili aydınlatılmayan tüm gerçeklere ise bu sistemdeki kadın davalarından maale...