AKP’li Özdemir bu kez de sığınmaevlerini hedef aldı
Meclis komisyonunda AKP'li Hacı Ahmet Özdemir sığınmaevlerine yerleşen kadınların, tehdit “ölümcül” değilse sığınmaevi ortamında değil “aile ortamında rehabilitasyonunun sağlanmasını” önerdi.

TBMM Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonunun 18. Toplantısı 6 Haziran Salı günü gerçekleşti. İYİ Parti, HDP ve CHP’nin çekildiği komisyonun 18. toplantısında AKP Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir şiddetten uzaklaşmak için sığınmaevlerine yerleşen kadınların, tehdit “ölümcül” değilse sığınmaevi ortamında değil “aile ortamında rehabilitasyonunun sağlanmasını” önerdi.

AKP’li Özdemir, “Şiddet mağduresinin, şiddete maruz kalanların rehabilitasyonu ve topluma uyumu, hayata kazandırılması konusunda aile ve çevresel ortamın daha verimli olduğunu söylüyorlardı. Tabii, bu psikiyatrinin alanına giriyor; bu bakış açısı ne kadar etkilidir, değildir, tartışmaya açıktır ama bence kadın sığınmaevleriyle, konukevleriyle alakalı olarak bizim bunu da mutlaka stratejik olarak göz önüne almamız gerekiyor. Yani ölümcül tehdidin olmadığı durumlarda şiddete uğrayanlarla alakalı önlemlerimizi acaba biz, stratejik olarak sığınma ve konukevlerinden aile ortamına taşıyarak biraz daha rahat hareket edebilir miyiz?” dedi.

Fotoğraf: TBMM

İlgili haberler
Sığınma evlerindeki kadınların destek talepleri re...

Mor Çatı gönüllüsü Ezgi Çelik 6 ay önce alınan bir kararla sığınma evlerinde kalan kadınların sosyal...

AKP'nin kadın politikaları gölgesinde sığınmaevler...

83 milyonluk Türkiye nüfusunda sığınmaevi sayısı 148, kapasitesi ise 3 bin 576. Sığınmaevlerinin bu...

GÜNÜN SORUSU: 41 milyon kadına 3 bin kişi kapasite...

CHP Milletvekili Ali Şeker ülkedeki sığınmaevlerinin toplam kapasitesinin yalnızca 3 bin 482 olduğun...