Aliağa Belediye Başkanının evinde şiddete uğrayan göçmen kadın açlık grevinde
Aliağa Belediye Başkanının eşi Özlem Acar’ın yanında şiddete maruz bıraktığı iddia edilen göçmen kadın açlık grevine başladı.

Aliağa Belediye Başkanının eşi Özlem Acar’ın yanında öğretmen olarak işe başlayan, ama baskıyla evin tüm işleri yaptırılan ve itiraz ettiğinde de şiddete uğrayan göçmen kadının, olay karakola taşınınca oturma ve çalışma izinleri iptal edilmiş, göçmen kadın “Kamu düzenini bozduğu gerekçesiyle Geri Gönderme Merkezine gönderilmişti. Göçmen A.M. uğradığı haksızlıklar karşısında 10 Mayıs’ta açlık grevine başlamıştı. Bugün açlık grevinin 10. gününde.

‘MÜVEKKİLİMİN ÖZGÜRLÜĞÜ YERLİ VATANDAŞIN İKİ DUDAĞI ARASINDA’

Avukatı Sertaç Özgen geçtiğimiz hafta yaşananları ve A.M.’nin durumunu şöyle anlattı: “Müvekkilimin Harmandalı Geri Gönderme Merkezine gönderilmesinin ardından avukatı sıfatı ile tarafımızca gerek Özlem Acar gerekse darp fiiline fiziki olarak da katılan, olay esnasında evde bulunan yakınlarına ilişkin yaptığımız suç duyurusu çok daha ağır suçlamalar içermekte, kanımızca şahısların Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasını gerektirir niteliktedir. Ancak buradaki hukuksuzluğa dikkat çekmek için vurgulamak isteriz ki tarafımızca yapılan suçlamalara ilişkin bugüne kadar henüz karşı tarafın ifadesi dahi alınmamışken müvekkilimizin özgürlüğü ‘yerli vatandaşın’ iki dudağı arasından çıkan iki kelimeyle aylardır kısıtlanmaktadır. Bu duruma neden olan yargı kararları göçmen karşıtı bir tutumdur.”

‘HUKUKSUZLUK BİR AN ÖNCE SON BULSUN’

Özgen, “Gerek kendisine yapılan hukuksuzluğu gerekse de anlatımlarına göre çoğunluğu kendini darp eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın eşinin tanıdığı olan Geri Gönderme Merkezinde bulunan yetkililerin kendisine karşı uyguladığı fiziki ve psikolojik şiddeti protesto etmek için 10 Mayıs 2021 tarihinden itibaren bireysel olarak açlık grevine başlamıştır. Cezaevleri ve gözaltı sürecinde mağdurlarca dönem dönem başvurulan açlık grevi eylemi Türkiye tarihinde ilk olarak bu birimler dışında bir yabancı tarafından Geri Gönderme Merkezinde başlamıştır. Biz, müvekkilimizin yaşadıklarının onu açlık grevine başlayacak duruma getirdiğini herkes tarafından duyulmasını ve bir an önce bu hukuksuzluğun son bularak müvekkilimizin oturma ve çalışma izinlerinin verilmesini talep ediyoruz. Müvekkilimizin başlattığı bu eylem mülteciler ve göçmenler üzerindeki emek sömürüsüne karşı ciddi bir haykırıştır” diye konuştu.

Görsel: Freepik

İlgili haberler
Kadıköy’de göçmen işçiye cinsel saldırı!

Kadıköy’de diş hekimliğinde temizlik işçiliği yapan göçmen kadın işçi, işvereni tarafından cinsel sa...

Aliağa Belediye Başkanının evinde darbedildiği idd...

Aliağa Belediye Başkanının eşi Özlem Acar’ın yanında çalışan göçmen kadının emek sömürüsüne ve darba...

Göçmen kadın emekçilerin intiharları tesadüf mü?

Ev içi hizmetlerinde çalışan kadın emekçileri modern sistemin kölesi haline getirmek yerine insanca...