Aliağa’da bir kadın şiddete maruz kaldı
Aliağa’da K.K. isimli kadın çocuklarının önünde birlikte yaşadığı T.Y. isimli erkek tarafından şiddete maruz kaldı.

İzmir'in Aliağa ilçesinde 18 Eylül Cumartesi gecesi, Kazım Dirik Mahallesi'nde bir evin balkonunda bir kadın çocuklarının önünde şiddete maruz kaldı.

İranlı K.K. isimli kadın, sekiz yıldır birlikte yaşadığı T.Y. isimli erkek tarafından ağır şiddete maruz kaldı. İki çocuk annesi K'nın sekiz yıl önce Türk uyruklu T.Y. tarafından İran'dan Türkiye'ye getirildiği, vatandaşlık hakkını alamadığı, kendisini buraya getiren T.Y.’nin sürekli olarak şiddet uyguladığı komşuları tarafından aktarıldı.

Cumartesi gecesi yaşanan olayın ardından polisi arayan komşuları, adamın gözaltında olduğunu, kadının ise Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığından gelen yetkililerce gözetim altında tutulduğu, detaylı darp raporu alması için hastaneye götürüldüğünü belirtti.

Olaydan sonra gözaltına alınan T.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Biri engelli iki çocuk sahibi K.K.'nın vatandaşlığını alabilmesi adına gerekli olan paranın da toplandığını aktaran komşuları, süreci takip etmeye devam ediyor. 

Fotoğraf: MA


İlgili haberler
Mülteci kadınlar anlatıyor: Evde koca baskısı, sok...

İzmir’de yaşayan Suriyeli kadınlar anlatıyor: ‘Hastanede doktorun odasına bile giremiyoruz, evde koc...

Mülteci kadın işçiler: Türkiye’nin Taliban’ı muhat...

Bir metal fabrikasında asgari ücretin altında, sigortasız çalıştırılan Suriyeli, Afgan, Özbek, Kırgı...

Mülteci kadınların değişmeyeni: Şiddet, sömürü, ay...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğine başvuran mülteci kadınlar ya da mülteci Fatma ve ailesinin yaşadı...