Aliağalı Kadınlar, 25 Kasım günü ses çıkarma eylemi yapacak
Aliağalı Kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde saat 21.00’de evlerinden şiddete karşı ses çıkarma eylemi gerçekleştirecek.

Aliağalı Kadınlar, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde bütün kadınlara taleplerini haykırma ve haklarına sahip çıkma çağrısında bulundu. Petrol-İş Aliağa Şubesinde basın açıklaması yapan Aliağalı Kadınlar, “Aliağa’da yaşayan tüm kadınları 25 Kasım Çarşamba günü saat 21.00’de evlerimizden, balkonlarımızdan krize, salgına, şiddete karşı ses çıkarmaya davet ediyoruz. Biz kadınlar her şart ve koşulda yaşamımızı savunmak için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz ve asla yalnız yürümeyeceğiz” dedi.

Basın açıklamasını okuyan Eren Saran, Aliağa Kaymakamının eylem yasağını eleştirerek “Erkek şiddetinin hız kesmeden devam ettiği günümüz Türkiye’sinde cezasızlık neredeyse sıradanlaşmışken bizlerin haklı isyanlarını sokağa taşıması yasak. Bu bizce koronavirüs önlemlerinin kadınların, çocukların, ezilenlerin aleyhine bilinçli bir şekilde kullanılmasıdır. Pandemi tedbirlerini kadınlara, ezilenlere karşı değil her gün mecburen işe gitmek zorunda bırakılan milyonlarca işçi, emekçinin patronlarına karşı alın” diye konuştu.

‘İNSANCA BİR HAYATA ERİŞENE KADAR HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Pandemiyle beraber ekonomik kriz şartlarında evlere kapanan kadınların sessiz çığlıklarının her yanı sardığına dikkat çeken Saran, “Ev içi şiddet ve istismardaki artış pandemiyle beraber pik yaptı adeta. Çalışan kadınların iş yükü daha da arttı, çalışan ama uğradıkları ekonomik şiddet sonucu maaş kartına kocası tarafından el konulan yine kadınlar oldu. Krizde ilk kapının önüne koyulanlar ya da evdeki çocuğuna sanki sadece annenin göreviymiş gibi bakmak için işinden çıkmak zorunda kalan kadınlar var bir de. Velhasıl koronavirüs her alanda en çok biz kadınları vurdu” dedi.

Açıklamayı geçtiğimiz günlerde Aliağa’da katledilen Serap Çetiner’e ithaf ederek bitiren Saran, “Sesimiz tüm alanları sarana kadar, insanca bir hayata erişene kadar, erkeklerle eşit şartlarda yaşayana kadar bir arada durmaya ve haykırmaya devam edeceğiz” diyerek mücadele çağrısı yaptı.


İlgili haberler
İzmit’te 25 Kasım’ı konuştuğumuz kadınlar: ‘Şiddet...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü yaklaşırken İzmit’te k...

Keçiören Kadın Platformu’ndan 25 Kasım Çağrısı ‘Mü...

Keçiören Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma G...

1 Mayıs mahallesinden kadınlar 25 Kasım öncesi kah...

Ümraniye’de bulunan 1 Mayıs mahallesinde kadınlar 25 Kasım öncesi ‘Kadına şiddette karşı bizimde söy...