Amcasının istismarına maruz kalan P. S. dayanışma çağrısı yapıyor
Çocukken istismara uğrayan, yıllar sonra şikayetçi olan S.P. can güvenliği olmadığı için ailesiyle birlikte yaşadığı köyden taşınmış. ‘Davamdan vazgeçmem’ diyen P. S. kadınların desteğini bekliyor.

Amcası tarafından 13 yaşındayken cinsel istismara maruz bırakılan P. S, yıllar sonra istismarı ortaya çıkardığı için akrabaları tarafından ölümle tehdit ediliyor. Can güvenliği olmadığını söyleyen P. S kadınlardan dayanışma bekliyor.
Şûjin’den Vildan Atmaca’nın haberine göre Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı bir köyde yaşayan P.S, 13 yaşındayken amcası Fethullah S’nin cinsel istismarına maruz kaldı. İstismarcı erkek P’yi istismarı kimseye anlatmaması için tehdit etti. 13 yaşında bir çocuk olarak yaşadıklarını kimseye anlatamayan P. S. 22 yaşında istismarcıdan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine tutuklanan istismarcı ve ailesi P. S’yi ve ailesini tehdit etmeye başladı. P. S. ve ailesi baskılar üzerine başka bir şehre taşındı.

YILLAR SONRA KARDEŞİ VE ÖĞRETMENİYLE PAYLAŞTI
P. S, yaşadıklarını yıllar sonra kız kardeşine, okul arkadaşına ve rehber öğretmeniyle paylaşmış. P. S. liseyi yatılı okuması nedeniyle amcasıyla uzun süre karşılaşmamış, ancak köye gitmek için bindiği minibüste amcasıyla karşılaştığını ve bu kez de sözlü tacizlerine maruz kaldığını anlatıyor. “Olayın açığa çıkmasının ardından nişanlanacağım kişinin ailesi de ailemi arayıp nişanı iptal ettirmiş. Köyü terk etmek zorunda kaldık. Amcam babama, ‘Kızın bana iftira attı’ diyerek saldırdı. Akrabalarımız yalanlamamız için sürekli baskı yaptı. Ama ben şikayetimden geri adım atmadım, atmayacağım da. 9 yıldır soruşturmada bir arpa boyu yol alınamadı. Geçen yıl da kız kardeşim cinsel istismara maruz kaldı.”
Geçen ay anne ve babasının eşyalarını almaya köye gittikleri sırada yollarının amcaları tarafından silahlarla kesildiğini aktaran P. S, “Babama ‘şikayetten vazgeçin yoksa sizi de kızınızı da öldüreceğiz’ demişler. Etrafta beni öldüreceklerini söylemişler. Hayatım tehlike altında. Bana ne olacağını bilmiyorum” diyerek kadınlara dayanışma çağrısı yaptı.


İlgili haberler
8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

Çocuğun yaşadığı istismar ‘otobiyografi’ yazınca o...

12 yaşındaki çocuk 4 yıldır maruz kaldığı cinsel istismarı öğretmeninin ‘otobiyografinizi yazın’ dem...

İstismar ettiği öğrenciyi cezaevinden tehdit etti!

Sistematik olarak kız öğrencileri istismar eden öğretmen, istismar ettiği öğrenciye kaldığı cezaevin...