Anadolu Üniversitesi’nde kadın çalışanlara etek boyu ve yırtmaç uyarısı!
Anadolu Üniversitesi yönetimi personele gönderdiği yönetmelikte kadınlardan kısa etek, kolsuz ve açık yakalı giymemelerini isterken, erkeklerden ütülü ve temiz giyinmelerini istedi.

Anadolu Üniversitesi yönetiminin personele gönderdiği yönetmelikte, kadınlardan kısa etek, kolsuz ve açık yakalı giymemeleri istendi; erkeklerden ütülü ve temiz giyinmeleri istendi.

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Sözen, gönderdiği yazıda üniversite personelinin “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık Kıyafetine Dair Yönetmelik” hükümlerine titizlikle uymasını ve gereken hassasiyeti göstermelerini istedi. Yazıda yer alan yönetmeliğe göre kadınlardan “kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar, terlik tipi (sandalet) ayakkabı giymemeleri, etek boyunun dizden yukarı ve yırtmaçlı olmaması" istendi. Erkek personelin kılık kıyafeti konusunda ise “Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur” denildi.

EĞİTİM SEN: HATIRLATMA ADI ALTINDA YAPILIYOR

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan üniversite çalışanlarına atılan mailin başta akademisyenler olmak üzere herkesi tedirgin ve rahatsız ettiğini söyledi. Kadınların etek boyuna, erkeğin kravatına karışan anlayışın akademide yeri olmadığını söyleyen Alkan, “Akademi ona biçmek istediğiniz tek tip elbiseye sığmaz” dedi.

Eskişehir Valiliğinin ve Anadolu Üniversitesinin iktidarın yaslanmaya çalıştığı gerici iklimden cesaret alarak akademiye sopa gösterdiğini belirten Alkan, “Hukuki hatırlatma adı altında yapılan akademide laikliği erozyona uğratmaya, eğitimi ve kampüsü gericileştirmeye çalışmaktır” dedi.

Fotoğraf: Google Maps ekran görüntüsü

İlgili haberler
Kiğılı’nın mailinden kıyafet yönetmeliklerine yuka...

Kiğılı’nın kadın çalışanlarına edep adap çağrısında bulunduğu iç mesajlaşma gibi birçok şirkette 'kı...

Tempo Çağrı Merkezi kadın çalışanlarına ‘kılık kıy...

Tempo Çağrı Merkezinde çalışan kadın işçiler geçtiğimiz hafta ‘Nasıl Giyiniyoruz’ e-postası aldı. Te...

Fabrikada bu kez de kılık kıyafetimiz dert oldu!

'Sendikalaştıktan sonra direkt kadınlara yönelik çeşitli kısıtlamalar gelmeye başladı. Bunlar aslınd...