Analık ödeneği hakkı için yasada değişiklik istiyoruz!
Kısa çalışma nedeniyle primi yatmayan, bu nedenle 90 gün prim koşulunu sağlayamayan kadın işçilere analık ödeneği verilebilmesi için yasada değişikliğe gidilmeli!

Gebeliği pandemiden önce ya da pandemi sırasında başlayan birçok kadın işçi, analık iznine ayrılmaları gereken 32. haftaya yaklaştı.  

Kendi istek ve iradeleri dışında ücretsiz izne çıkarılan ya da kısa çalışma kapsamına alınan kadın işçiler sigorta primleri yatırılmadığı için ciddi bir mağduriyet ile karşı karşıya!

Bu durumda olan kadın işçilerin birçoğu analık ödeneğini almak için “son 1 yılda 90 gün prim ödenmesi” koşulunu pandemi nedeniyle karşılayamadıkları için mağdur ediliyor.

Çözüm basit: Kısa çalışma nedeniyle primi yatmayan, bu nedenle 90 gün prim koşulunu sağlayamayan kadın işçilere analık ödeneği verilebilmesi için yasada değişikliğe gidilmeli!

Meclise çağrımızdır:

Ekmek ve Gül’de mağduriyetlerini anlatan kadın işçilerin sesine kulak verin, bu sesi meclis gündemine taşıyan HDP Milletvekili Züleyha Gülüm ve CHP Milletvekili Sera Kadıgil’in verdiği kanun teklifini gündeme alın!

Kadınlara çağrımızdır:

Bu değişikliğin yapılması için #AnalıkÖdeneğiHaktır etiketiyle siz de videolarınızı, çağrılarınızı sosyal medya hesaplarınızdan paylaşın. Sesimizi birleştirelim, hamile işçilerin analık ödeneği mağduriyetini gidermek için birlikte mücadele edelim.

*** 

Ayrıntılı bilgi için:
Züleyha Gülüm: Hamile işçilerin analık ödeneği mağduriyeti giderilsin
Sera Kadıgil, Ekmek ve Gül’ün analık ödeneği önerisini kanun teklifi olarak sundu



İlgili haberler
CHP’li Kadıgil, Ekmek ve Gül’ün analık ödeneği öne...

HDP Milletvekili Züleyha Gülüm’den sonra CHP Milletvekili Sera Kadıgil de Uzmanımız Onur Bakır’ın ça...

Züleyha Gülüm: Hamile işçilerin analık ödeneği mağ...

Uzmanımız Onur Bakır'ın Haklarımız Var bölümünde dikkat çektiği, hamile işçilerin analık ödenekleri...

Analık ödeneği hesabı nasıl yapılır?

Analık ödeneği hesabının nasıl yapılacağına ilişkin temel kurallar ve örnek bir hesap yanıtımızda.