Anayasa değişikliği teklifinde ailenin korunmasını düzenleyen 41. madde de var
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, anayasada değişiklik yapmak üzere teklifin hazırlanıp Cumhurbaşkanı’na sunduğunu açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsüne dair kanun teklifi vermesi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan el artırarak Anayasa’da değişikliğe gitme tartışmasını açmıştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, anayasada değişiklik yapmak üzere teklifin hazırlanıp Cumhurbaşkanı’na sunduğunu açıkladı. Bozdağ, 24’üncü “Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. 14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dini ayin ve törenler serbesttir” maddesinde ve 41’inci “Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilatı kurar” maddesinde değişiklik yapılacağını söyledi.

Yeni Şafak’ın haberine göre, din ve vicdan hürriyetini düzenleyen 24’üncü maddeye, “Kadınların başlarının veya boyunlarının açık veya örtülü olması nedeniyle kamu hizmetlerine girmesi, eğitim öğretim hakkına ve çalışma hakkına engel olamaz” hükmü eklenecek.

Ailenin korunmasını düzenleyen 41. Madde de ise “Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır” ifadesindeki eşler tanımı açılacak. Bu maddede yer alan eş tanımı “kadın” ve “erkek” olarak değiştirilecek.

MACARİSTAN'IN İZİNDE...
Ne Var Ne Yok programında bu hafta Sevda Karaca, Erdoğan'ın anayasa değişikliği hamlesini, 2020'de aşırı sağcı başbakan Orban'ın Macaristan'da LGBTİ'leri ve ailedeki eşitlik ilkesini hedef alan anayasa değişikliği ile karşılaştırarak bu konuya dikkat çekmişti.
Programın tamamını buradan izleyebilirsiniz....

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Erdoğan, anayasada değişiklik 'niyetini' açıkladı:...

Kılıçdaroğlu’nun başörtüsüne ilişkin kanun teklifine "anayasa değişikliği yapma" hamlesiyle karşılık...

Anayasa'dan Medeni Kanuna haklar tehdit altında

Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı ne anlama geliyor? Kadınların hangi...

Başörtüsü kanun teklifi ile başlayan tartışmalara...

Kadın Savunma Ağı’ndan Buse Üçer, Mor Dayanışma’dan Cemile Baklacı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağ...