Ankara Kadın Platformu: Gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılsın
Ankara Kadın Platformu, Rosa Kadın Derneğine yönelik gerçekleşen baskın ve yaşanan gözaltılara ilişkin basın açıklamasında bulundu: 'İktidar yapılan bu hukuksuz saldırılara son vermelidir'

Ankara Kadın Platformu, Rosa Kadın Derneğine yönelik gerçekleşen baskın ve yaşanan gözaltılara ilişkin basın açıklamasında bulundu. Platform adına konuşan Ebru Özel, Diyarbakır’da şiddete maruz kalan kadınların şiddetten uzaklaşarak güçlenmelerini sağlamak için çalışmalar yürüten Rosa Kadın Derneğinden kadınlara yapılan saldırıların sadece kadına yönelik şiddete karşı kadınların örgütlü mücadelesine değil, aynı zamanda şiddet mağduru kadınların mücadelesine de bir müdahale olduğunu belirtti. Kadına ve kadın mücadelesinin kazanımlarına yönelik gerçekleştirilen baskı siyasetine boyun eğmeyeceklerini ifade eden Özel, “Mücadelemize daha güçlü devam edeceğiz. İktidar kadın mücadelesini artık baskılarla gözaltılarla engelleyemeyeceğini kabul etmeli ve yapılan bu hukuksuz saldırılara son vermelidir. Gözaltına alınan tüm arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır” diye konuştu.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara 1 Nolu Şubesi’nde yapılan açıklamada konuşan Özel, Rosa Kadın Derneğine yapılan baskında hukuksuz bir şekilde kapısı kırılarak, hiçbir yönetici olmadan arama yapılmış ve çok sayıda kadın gözaltına alındığını belirtti. Diyarbakır’da şiddete maruz kalan kadınların şiddetten uzaklaşarak güçlenmelerini sağlamak için çalışmalar yürüten Rosa Kadın Derneğinden kadınlara yapılan saldırıların sadece kadına yönelik şiddete karşı kadınların örgütlü mücadelesine değil, aynı zamanda şiddet mağduru kadınların mücadelesine de bir müdahale olduğunu söyleyen Özel, “Tacizcileri, tecavüzcüleri, kadınlara yönelik şiddet uygulayanları sokaklara salanlar, erkek egemen sistemlerini rahatça sürdürebilmek için kadın özgürlük mücadelesi yürüten kadınları gözaltına alıyor, tutukluyor. Kadına yönelik şiddete, ayrımcılığa karşı toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan İstanbul Sözleşmesi'nden Meclis iradesine darbe yapılarak bir gece yarısı alınan çekilme kararı ve kadın mücadelesi yürüten kurumlara yönelik yapılan bu saldırılar,  kadınlara yönelik cinayetlerin ve şiddetin politik olduğunu çarpıcı şekilde bir kez daha göstermiştir.Kadınlar toplumsal, siyasal, sosyal, hukuki, idari gibi pek çok alanda var olan eşitsizliklere ve toplum içindeki atanmış rollere karşı yüzyıllardır mücadele ediyor” dedi.

‘SALDIRILAR İKTİDARIN KADIN MÜCADELESİNDEN DUYDUĞU KORKUNUN BİR GÖSTERGESİ’

AKP-MHP ittifakının son dönemlerde artan biçimde kadınlara yönelik saldırılarına karşı sessiz kalmayan, sokakları terk etmeyen kadınlara yönelik baskılarının tesadüf olmadığını belirten Özel, “Erkek şiddetine karşı mücadele eden kadın kurumlarının sistematik yargı ve gözaltı şiddetine maruz kaldığını biliyoruz. Rosa Kadın Derneğine yapılan söz konusu sistematik saldırlar, iktidarın kadın mücadelesinden duyduğu korku ve nefretin  somut bir göstergesi olmuştur. Kadına ve kadın mücadelesinin kazanımlarına yönelik gerçekleştirilen erkek egemen sistemin bu baskı ve yok etme siyasetine asla boyun eğmeyeceğiz ve mücadelemize daha güçlü devam edeceğiz. İktidar kadın mücadelesini artık  baskılarla gözaltılarla engelleyemeyeceğini kabul etmeli ve yapılan bu hukuksuz saldırılara son vermelidir. Gözaltına alınan tüm arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır” diye konuştu.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Diyarbakır’da 22 kadın gözaltına alındı

Diyarbakır’da, Rosa Kadın Derneği ve birçok adrese polislerce düzenlenen operasyonlarda aralarında s...

Anadilimizde hizmet almak, şiddete karşı korunmak...

‘Kürt kadınların uğradığı şiddet karşısında devletin özel önlemler almak gibi bir ödevi var.’

ROSA KADIN DERNEĞİ: Arkadaşlarımızı değil, kadın k...

‘Amacımız, ‘ayrımcılığa karşı olmak, her türlü şiddetle mücadele etmek, eşitliği savunmak, barışı sa...