Ankara Kadın Platformu: ‘Kadınlar barış istemekten vazgeçmeyecek’
Ankara Kadın Platformu Afrin operasyonunun durdurulması için açıklama yaptı. Barış isteyen kadınlar, savaşın kadınlara yoksulluk, ölüm, tecavüz ve şiddetten başka bir şey getirmeyeceğini söyledi.

Ankara Kadın Platformu Afrin’e yönelik devam eden askeri operasyonun durdurulması için bir basın açıklaması yaptı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkezinde yapılan basın toplantısında kadınlar “Savaş değil barış istiyoruz” dedi. Kadınlar adına açıklamayı yapan Ayla Yılmaz, siyasi iktidarın Türkiye’nin çıkarlarını kendi kişisel çıkarlarına indirgediğini belirterek, büyük bir algı operasyonu ile milliyetçi histerileri coşturmaya çalıştığını söyledi. Yılmaz, “Büyük bir yalan ve algı operasyonu halinde davranan medya gücüyle gerçekleri tersyüz etmeye çabalıyorlar” dedi. Savaşın kadın ve çocuklar için açlık, yoksulluk, taciz, tecavüz ve ölüm demek olduğunun altını çizen Yılmaz şöyle devam etti:

Tüm baskılara, gözaltı ve tutuklamalara rağmen bu suça ortak olmayacağız. Barış talebinden vazgeçmeyeceğiz. Eşit, adil ve özgürlükçü bir barış ortamında yaşamaktan başka şansımız yok. Kışkırtılan erkek egemenliğine, baskılara ve savaş politikalarına karşı mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Demokrasi, özgürlük ve barış için sokaklara çıkmaya devam edeceğiz. Bu topraklarda halkların barış içinde, eşit ve özgürce tüm farklılıklarına rağmen bir arada birlikte yaşayabileceğimiz bir dünyanın biz kadınların erkek egemenliğine karşı mücadelede önünü açacağını bilerek erkek savaş politikalarına direnmeye devam edeceğiz.

İlgili haberler
GÜNÜN ÇAĞRISI: Barış için...

Kadınlar ‘Savaşın acılarını en çok yaşayan biziz ve çocuklarımız. Savaşın olmadığı bir dünya istiyor...

Emek Partili kadınlar: Savaşın parçası olmayacağız...

Afrin operasyonuna dair açıklama yapan Emek Partili kadınlar ‘Savaş olmayan yere savaş götürmek kadı...

Barış anneleri: Savaşı birlikte durduralım

Barış Anneleri Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonuna tepki göstererek “Kimsenin ölmesini istemiyo...