Ankara Kadın Platformundan 25 Kasım’a çağrı: Mücadeleyi birlikte büyütelim
Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlar 25 Kasım programlarını açıklayarak tüm kadınları 25 Kasım’da alanlara çağırdı.

Ankara Kadın Platformu, “Erkek-devlet şiddetine karşı isyanımızla sokaktayız çünkü yaşamak istiyoruz” diyerek 25 Kasım programını Mülkiyeliler Birliği’nde açıkladı.
25 Kasım’da Çankaya Belediyesi önünde buluşacaklarını belirten Ankara Kadın Platformu, kadın mücadelesini birlikte büyütme çağrısı yaptı. Ankara Kadın Platformu adına açıklamayı okuyan Esma Çağlak, “Bir kişi daha eksilmemekte kararlıyız. Tüm saldırılara rağmen yaşamakta inat ediyoruz ve hayatımızı kendi ellerimizle savunuyoruz. Gelin mücadeleyi birlikte büyütelim”dedi.

‘SİLAHLARA MİLYARLAR HARCANIRKEN KADIN SIĞINAKLARINA BÜTÇE YOK’
Kadın düşmanı politikalarla yaşamlarına her alandan saldırıldığını ve şiddetin meşrulaştırıldığını ifade eden Ankara Kadın Platformu üyesi Esma Çağlak, mahkeme kapılarında nöbet tutar hale geldiklerini söyledi. Aile odaklı gerici politikalarla silahlara milyarlar harcanırken kadınlara “Yeni sığınak için bütçe yok” denildiğini belirten Çağlak, “Her ekonomik kriz gibi bu krizin de faturası önce kadınlara kesiliyor ve kadınlar yoksulluğa mahkum ediliyor. Şirketlerin borcu zamlarla bizlere ödetilmeye çalışılırken mutfaktan faturalara tasarruf yapmak yine kadınlara kalıyor. Kadın cinayetleri için kılını kıpırdatmayanlar boşanmayı zorlaştırmak için komisyonlar kuruyorlar, nafaka hakkımıza saldırıyorlar. Savaş ile itirazsızlık yaratıp, şiddet faillerini affediyorlar. Kayyum politikalarıyla kadınların iradesini gasp ediyorlar. LGBTİ+’ları hedef gösteriyor, onur yürüyüşlerini yasaklıyorlar. Onurunu savunanları gözaltına alıyor, darp ediyorlar ”diye konuştu.

‘PATRONUNA, KOCASINA, KATİLİNE, HOCASINA KARŞI OMUZ OMUZA’
Yaratılan şiddete karşı yan yana gelme çağrısı yapan Çağlak, “Evde, işte, sokakta, okulda, kentlerin dört bir yanında en tepedeki erkek iktidardan güç alarak karşımıza çıkan tekmecisine, patronuna, kocasına, katiline, hocasına; örgütlü tüm erkek biçimlerine karşı omuz omuza verelim. Korkak, cesur, kırılgan, güçlü.. Tüm kadınların itaatsizliğini yükseltelim sokaklarda. Örgütlü kadın düşmanlığının tüm saldırılarına rağmen yaşamakta inat ediyoruz ve hayatımızı kendi ellerimizle savunuyoruz” dedi.

Kadınların ve dayanışmanın gücüne inandıklarını ve pek çok kez kazandıklarını ifade eden Çağlak, “Kürtajı yasaklamaya çalıştıklarında ‘Benim bedenim benim kararım’ dedik, kazandık. Çocuk istismarını meşrulaştıracak yasayla karşımıza geçtiklerinde ‘Bu yasalar böyle geçmez dedik’ geri adım attırdık. ‘O saatte orada ne işi varmış’ diyenlere inat geceleri de sokakları da terk etmedik. Şehir meydanlarını kadınların kahkahasıyla, isyanıyla doldurduk. Hayatın her alanında mücadele etmeye devam ediyoruz çünkü mücadeleyle kazandığımız haklarımızın elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz” diye bildirdi.

‘EŞİT VE ÖZGÜR BİR YAŞAMI KURMAK İÇİN’
Kadın cinayetlerinde faillerin indirimsiz cezalandırılmasını talep eden Çağlak, “Kadın katillerine ve onları koruyup aklayanlara inat bir kişi daha eksilmemekte kararlıyız. 6284 Sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesi derhal uygulansın. Taleplerimiz net, bizden çalınanları geri istiyoruz ve daha fazlasını alacağız. Özgür ve eşit bir şekilde yaşayacağımız bir hayatı her alanda örgütlenerek, kadın dayanışmasını yükselterek kazanacağız. Bunun için 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma gününde tüm Ankaralı kadınları kadın cinayetlerini ve her türlü şiddeti acilen durdurmak için sokaklara çağırıyoruz” dedi.

Dünyanın birçok yerinde kadınların hakları için mücadele ettiğini ve sokaklarda olduğunu söyleyen Çağlak, “Rabia Naz’ın, Şule Çet’in, Nadira’nın ölümlerinin üstü ‘intihar’ diyerek örtülmesine izin vermemek, Öldürülen her bir kadının hesabını sormaya, ekonomik şiddetin türlü biçimini uygulayanlara karşı eşit ve özgür bir yaşamı kurmak için 25 Kasım’da sokaklardayız. Gelin mücadeleyi birlikte büyütelim” diyerek 25 Kasım Pazartesi günü saat 18.00’da Çankaya Belediyesi önünde buluşacaklarını belirtti.

İlgili haberler
25 KASIM ETKİNLİKLERİ: Nerede, ne zaman?

25 Kasım’a doğru kadınlar kolları sıvadı; kahvaltılar, söyleşiler, paneller, yürüyüşler... Kadınlar...

Eğitimci kadınlar 25 Kasım`a doğru kahvaltıda bulu...

25 Kasım etkinlikleri hızla devam ediyor. Eğitim Sen 3 No’lu Şubeden kadınlar kahvaltıda buluştu.

Didim Kadın Platfromundan 25 Kasım etkinliği

Didim Kadın Platformu 25 Kasım'da alanlarda...