Ankara’da bir kadının bıçaklanmasının ardından kadınlar sokağa döküldü
Ankara’da Fadime Tekin adlı kadın boşandığı erkek tarafından bıçaklandı. Olayın duyulmasının ardından kadınlar sokağa çıktı.

Ankara Dikmen’de bulunan Ahmed Arif Parkı’nda Fadime Tekin (60) adlı bir kadın boşandığı erkek tarafından bıçaklandı. Hastaneye kaldırılan Tekin’in durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Ankara Kadın Platformu yaşananları protesto etti.

Görgü tanıkları, olay yerine gelen polisin saldırganı sakinleştirmeye çalıştığını ancak daha sonra saldırganın kendini yaraladığını kaydetti. Polisin saldırganı olay yerinden uzaklaştırırken çevredeki yurttaşların tepki gösterdiği ve linç girişiminde bulunan kişilere de polislerin biber gazı sıkarak dağıttığı belirtildi.

‘ÖLMEK İSTEMİYORUM’
Görgü tanıkları ayrıca, Tekin’in torununu bebek arabası ile parka gezdirmeye getirdiğini ve saldırının ardından, “Ölmek istemiyorum. Torunumu bana getirin. 6 yıl önce boşandım. Beni sürekli rahatsız ediyordu” dediğini aktardı.

Saldırıya uğrayan Fadime Tekin’in de, kendini yaralayan saldırgan erkeğin de hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

KADINLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ
Saldırının ardından Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla kadınlar Ahmed Arif Parkı’nda bir araya geldi. Burada yapılan açıklamanın ardından Fadime Tekin’in kaldırıldığı 29 Mayıs Devlet Hastanesi’ne doğru yürüyüşe geçen kadınlar, yolu trafiğe kapattı.

Kadınların hastane önüne ulaşmasının ardından çok sayıda çevik kuvvet polisi alana geldi. Bu sırada Çankaya İlçe Emniyet Müdürü Hakan Kılıçoğlu, Tekin’in eski eşiyle ilgili bir müracaatının olmadığını belirterek “Çok kısa sürede olay yerine giderek şahsı yakaladık. Ablamızın durumu da gayet iyi” diyerek kadınların eylemlerini sonlandırmalarını istedi.

‘BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEYECEĞİZ’
Kadınlar ise açıklama yapacaklarını belirtti, ardından Ankara Kadın Platformu adına yapılan konuşmada şu ifadeler kullanıldı:

“Yıllardır bu memlekette kadınlar göz göre göre katlediliyor. Polisler şimdi hangi yüzle kadınların etrafını sarıyor merak ediyoruz. Ama biliyoruz ki 17 yıllık iktidarı boyunca AKP, ‘Kadın mıdır kız mıdır’ söylemleriyle karşımıza çıkan Erdoğan, erkek adaletle, iyi hal indirimiyle karşımıza çıkan yargı kadınların yaşamlarına göz dikenlerdir. Bugün bir kez daha söylüyoruz: İsyanımızı büyütmeye devam edeceğiz. Bir kişi daha eksilmemek için mücadeleye devam edeceğiz. Sokakları da meydanları da terk etmeyeceğiz.”


Açıklama “Yaşasın kadın dayanışması”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganlarıyla sona ererken, kadınlar yarın (19 Eylül) saat 18.30’da Ahmed Arif Parkı’nda tekrar bir araya geleceklerini duyurdu.

Kaynak: Sendika.Org

İlgili haberler
Ölmek istemeyen kadınlar değiştirecek

‘Çözüm konuşuyoruz; fabrikada herkesin dilinde idam. Ama ben onaylamıyorum. İdam etsen ne olacak, ya...

Mahkeme salonlarından yankılanan ses: ‘Ölmek istem...

Avukat Şenay Tavuz, hâlâ bir çok kadının Barodan avukat isteme hakkı olduğunu bilmediğini yazıyor. V...

Şiddetin yalnızca suretine değil esasına karşı da...

Saldırıları püskürtürken, yalnızca kâğıt üstündeki haklarımıza sahip çıkmakla kalmayıp, bu hakları k...