Antalya Kadın Platformu: Afganistanlı kadınlar için birlikte yürüyelim
Afganistanlı kadınlar için destek açılaması yapan Antalya Kadın Platformu, ‘Afganistanlı kadınlar yalnız değildir’ dedi.

Antalya Kadın Platformu, Afganistanlı kadınlar için destek açıklaması yaptı. Attalos Meydanı’nda yapılan açıklamada, “Afganistalı kadınlar yalnız değildir” pankartı açıldı.

Kadınlar adına açıklama yapan Antalya Kadın Platformu üyesi Devrim Mol, Afganistan’ı karanlığa sürükleyenleri tanıdıklarını söyledi. Mol, “Afganistan’da yaşanan bu barbarlığın sorumlusu, sözde demokrasi iddiasıyla, emperyalist çıkarları doğrultusunda yıllarca ülkeyi işgal altında tutan, sonrasında cihatçı terör örgütü Taliban’a teslim eden ABD’dir” dedi.

Emperyalist çıkarlar uğruna Taliban’a para, silah ve eğitim desteği veren devletlerin Afganistan’da gerçekleşecek katliamın sorumluların olduğunu ifade eden Mol, Afganistan’da istikrarın sağlanması gibi bahanelerle cihatçı terör örgütünü meşru gösterenlerin de bu suçun ortağı olduğunu söyledi.

Türkiye’de de dinci gericiliği yükselten AKP-MHP iktidarının Taliban’ı meşru gösteren açıklamalarla emperyalist suç ortaklığına devam ettiğini belirten Mol, "Afganistan’da Taliban rejimi altında can güvenliği olmadığını söyleyen kadınların çığlığı bütün dünyaya yayılıyor. Artık Afganistan’da Taliban karşıtı olan hiç kimse için can güvenliği yok” diye konuştu.

Özgürlüklerini emperyalizme ve gericiliğe karşı laiklik ve eşitlik mücadelesiyle kazanacaklarını vurgulayan Mol, “Kadınların hayatlarına, varoluşlarına kastedenlere karşı burada ve tüm dünyadaki kız kardeşlerimizle birlikte yürümeye, özgür ve korkusuz bir yaşamı kurana dek dünyayı yerinden oynatmaya, eşit, laik ve özgür bir dünya için burada olmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Açıklama, “Dünyayı yerinden oynatacağız, “Afganistanlı kadınlar yalnız değildir” ve “Jin jîyan azadî” sloganları ile sonlandı.

Kaynak: MA


İlgili haberler
Afganistan Kabil’den bir kadın: ‘Afgan kadınları s...

Afgan bir kadın gazeteci Masih Alinejad'la yaptığı röportajda Afganlı kadınlara seslerini çıkarma ça...

Urfalı kadınlar: Afganistanlı kadınların yanındayı...

Afganistan’daki kadınlarla dayanışma gösteren Urfalı kadınlar, “Hayatları için direnen Afganistanlı...

Afganistanlı kadınlar: Hiçbir ülke Taliban’ı tanım...

Türkiye’de yaşayan Afganistanlı kadınlardan Meryam, kimse Taliban’ı tanımasın diye kadınların mücade...