Antalya Kadın Platformu: Aklama, yargıla, İstanbul Sözleşmesi'ni uygula!
Antalya Kadın Platformu çağrısıyla Attalos Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesini tartışma, uygula, katilleri yargıla’ dedi.

Antalya Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması, katillerin yargılaması için Attalos Meydanı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın metnini okuyan Songül Şarklı, haklarından ve hayatlarından vazgeçmeyeceklerini bir kez daha vurgulayarak “Her gün yeni tecavüz ve katliam haberleri duymak istemiyoruz. Yaşamak istiyoruz. En temel hak olan yaşam hakkımızı istiyoruz" dedi. 

Bedenlerine, cinsel kimliklerine ve yaşam tarzlarına sahip çıktıklarını söyleyen Şarklı "Katliamın adı dün Duygu Delen idi, bugün Batman da kaçırılıp alıkonularak günlerce tecavüz edilen sonunda intihar eden, cenazesi bile gece yarısı kaçırılarak defnedilen İpek E. Yarın başka" ifadelerini kullandı.

BÜTÜN SUÇLULAR YARGILANSIN!

Musa Orhan'ın tutuklanmasının yetmediğini belirten Şarklı kadın katillerini, tecavüzcüleri toplumun icine salarak adeta ödüllendiren, suçun yeniden üretilmesinin önünü açan, soruşturmaları gerektiği gibi yürütmeyen, delilleri karartan; hakimler, savcılar ve polislerin yani sorumlu olan herkes yargılanması gerektiğini söyledi. Bunların da yeterli olmayacağını vurgulayan Şarklı "Toplumsal cinsiyet eşitliğine karşı durup kadınları aşağılayan, erkek egemenliğini yücelten, eğitimden başlayarak toplumun tüm hücrelerine çağ dışı, gerici zehirlerini enjekte eden devlet yetkilileri yargılansın. Yetmez! Ekranlarda çocuklara yönelik cinsel istismarı meşrulaştırmak için höykürenler ve buna izin veren yayın kuruluşları, program yapımcıları kim varsa toplumu uçurumun kıyısına, çürümüşlüğün ortasına iten herkes yargılansın. Suçu yaratan, suçu besleyen, suçu işleyen, suçu yargılamayan, suçu cezalandırmayan, suça sessiz kalan herkes suçludur. Bütün suçlular yargılansın" diye konuştu.

Kadınların "Üniformalar tecavüzün üstünü örtemez, devlet şiddet faillerine kalkan olamaz, kadınlar ölüme, tecavüze, adaletsizliğe mahkum edilemez" demek için sokakta olduğunu dile getiren Şarjlı "Artık yeter. Aklama, yargıla, İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula" diyerek sözlerini noktaladı.

İlgili haberler
‘İstanbul Sözleşmesi uygulanmış olsaydı İpek hayat...

Adana Kadın Platformu, yaptığı basın açıklaması ile İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmamasının kadınla...

Kadınlar seslendi: Aklama yargıla, İstanbul Sözleş...

"Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi Uygulansın" İstanbul Kampanya Grubunun çağrısıyla...

Ankara Kadın Platformu: Tecavüzü aklamanıza izin v...

Ankara Kadın Platformu, Batman’da İ.E’ye tecavüz eden Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tepkiler üzerine tut...