Antalya Kadın Platformu: Barış Anneleri yalnız değildir!
Antalya Kadın Platformu basın açıklaması yaparak son dönem Barış Annelerine yönelik artan şiddet ve nefret söylemlerine tepki gösterdi.

Açlık grevindeki çocuklarına destek olmak için cezaevleri önüne giden ve burada polis şiddetine uğrayan Barış Annelerine Antalya Kadın Platformundan destek geldi. Attolos Heykeli önünde yapılan açıklamada, “Barışı elleriyle getirmek isteyen annelere yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını talep ediyoruz. Yaşamı ve barışı hep birlikte örmek istiyoruz” dedi. Açıklamanın tamamı şöyle:

Yarın anneler günü ve biz dün haberlerde yine yerlerde sürüklenen anneleri izledik.Kapitalist sistemin biz kadınlara biçtiği en büyük rollerden bir tanesi annelik. Anneliğin kutsanarak kutlandığı günde bile mutfak aletleri gibi kadını yine eve ve ev işine mahkum eden hediyeler güzellemesi yapılıyor her yıl. Üretimden değil tüketimden yana olan kapitalist sistem anneleri fedakar ve gönüllü köleler olarak görüyor. Kutsal annelik masalıyla kadnları eve kapatıp,esnek ve güvencesiz çalışmaya mahkum etmeye çalışan Akp hükümeti,kadınları birer kuluçka makinesi gibi görüyor. Anne olmayan kadını eksik veya yarım kadın olarak tanımlayıp kadınları ayrıştırıyor. Kadınların ev içinde yaşadığı şiddeti ve ayrımcılığı da annelik maskesi ile kabul etmelerini istiyor.”Üç çocuk- beş çocuk doğurun, rızkını Allah verir” diyenler artan istismar haberlerini, yasadışı çalıştırılan çocuk işçileri, annelerinin yaşadığı şiddete şahit olan çocukları ise yok sayıyor. Bütün bu sounları anneler gününde alınan bir mutfak eşyası ile telafi edebileceğini sanıyor. İşte bu yüzden biz kadınlar anneler gününe girerken, kapitalist sistemin bize dayattığı rolü reddedittiğimizi söylemek için buradayız. Akp hükümeti ve sermaye anneliği övüyor, çünkü sermayeye köle savaşa asker yetiştirmemizi istiyor.
Cumartesi annelerini bilirsiniz hepiniz. Cumartesi Anneleri Arjantin’deki cunta yönetimi tarafından öldürülen çocuklarının hesabını sormak için Plaza del Mayo meydanında toplanan annelerden esinlenmiştir. Plaza del Mayo anneleri gibi gözaltında kaybolan ve “faili meçhul” siyasi cinayetlerle ortadan kaldırılan çocukları için 1995’ten bu yana her Cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemleri düzenlemekteydiler. Geçtiğimiz ağustos ayında, ise 700. oturma eyleminde yerlerde sürüklendiler, gözaltına alındılar. O günden beri her cumartesi, devlet vuruyor anneler soruyor: “çocuğum nerede?”
Türkiye’nin bir de Barış Anneleri var. Barış Anneleri, Türkiye’de savaşı bitirmek için “Geride kalanlar aşkına”, “Biz anayız barıştan yanayız, kimse ölmesin artık” diyerek yola çıkmışlardır.1996’da kurulan inisiyatif ulusal ve uluslararası arenada barış taleplerine meşruiyet kazandırmayı hedeflemiştir. Yaklaşık 1 aydır Barış Anneleri de yerlerde sürükleniyor, darp edilerek göz altına alınıyor. Barış anneleri de o günden bu yana haykırıyor; ölümler dursun artık, kimsenin çocuğu ölmesin diye.
Bizler, daha fazla devlet şiddetine tanıklık etmek istemiyoruz. Hiçbir annenin çocuğu faili meçhul olmasın, savaşa kurban gitmesin. Barışı elleriyle getirmek isteyen annelere yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını talep ediyoruz. Yaşamı ve barışı hep birlikte örmek istiyoruz.
Yaşasın Kadın Dayanışması!
Kadınlar Savaş İstemiyor!
Antalya Kadın Platformu


İlgili haberler
Polisler, Barış Annelerini yerlerde sürükledi!

Mardin Kızıltepe’de, tecride karşı cezaevlerinde devam eden açlık grevi eylemlerine dikkat çeken Bar...

Barış Annelerine yine polis engeli

Açlık grevindeki çocuklarına destek olmak için Gebze Cezaevi önünde polisin saldırısına maruz kalan...

Cumartesi Anneleri: Kazanacağız!

Anneler Günü öncesi yapacakları eylem de polis tarafından engellenen Cumartesi Anneleri, sevdiklerin...