Antalya Kadın Platformu: Çocukların, çocukluklarını çalmanıza izin vermeyeceğiz
Çocuk istismarı yasa tasarısına karşı açıklama yapan Antalya Kadın Platformu, ‘Devletin sorumluluğunun, tecavüzcüleri değil çocukları korumak olduğu unutulmamalıdır’ dedi.

Antalya Kadın Platformu, çocuk istismarı yasa tasarısına karşı Attalos Heykeli önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Yasa tasarısı geri çekilene kadar her hafta salı günü Attal Heykeli önünde bir araya geleceklerini belirten kadınlar hep bir ağızdan “İstismar suçtur tasarıyı durdur” dedi. Platform adına basın metnini okuyan Tülin Ünsal, tasarıda, çocuk ve istismar faili arasından 15 yaş fark olabilir ifadesinin yer aldığını hatırlatarak “Yani 30 yaşında bir erkek 15 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz etti ve çocuk, tecavüz edenle evlendirildiyse, tecavüz faili artık çocuğun kocası olduğu için suçsuzdur diyor. Bu tasarının Meclisten geçmesi, çocukların devlet eliyle sistematik olarak tecavüze mahkum edilmesi anlamına geliyor” diye konuştu. 

Türkiye’nin çocuğa yönelik cinsel istismarda dünyada 3’üncü sırada olduğunu belirten Ünsal “Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye’de çocuk istismarıyla ilgili dava sayısı son 10 yılda 3 kat arttı. Türkiye’deki cinsel suçların yüzde 46’sı çocuklara karşı işleniyor. 2002’den bu yana 18 yaşın altında 440 bin çocuk doğum yaptı. 15 yaşın altında cinsel istismara uğratılarak doğum yapan çocuk sayısı 15 bin 937 olarak kayıtlara geçti. Bakanlık tarafından duyurulan bu veriler bile, bu topraklarda yaşanan çocuk istismarı vakalarının korkunç boyutlarda olduğunu gösterirken, bizler bu verilerin her ek sayıların çok altında olduğunu biliyoruz” dedi.

Çocukların, çocukluklarının çalınmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Ünal “Bugün de yarın da çocuk istismarının meşrulaştırılmasına, bir tek çocuğun bile zarar görmesine göz yummayacağız” diye konuştu. Cinsel istismarı önlemek için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyleyen Ünal “Aile rızasıyla 17, mahkeme kararıyla 16 olan evlilik yaşı, hiçbir gerekçeyle esnetilmeyecek biçimde 18 yaş altına yasaklanmalı, devletin sorumluluğunun, tecavüzcüleri değil çocukları korumak olduğu unutulmamalıdır” diyerek sözlerini noktaladı.

İlgili haberler
Antalya Kadın Platformu: Kadınları sindiremeyecek,...

Antalya Kadın Platformu kadınları ganimet olarak gören zihniyete ve Prof Muttalip Kutluk Özgüven’in...

Antalya Kadın Platformu: Mülteci kadınlar yalnız d...

Türkiye’nin, mülteciler için sınır kapılarını açacağını açıklamasıyla birlikte binlerce mülteci Edir...

Antalya Kadın Platformu: Yaşamak istiyoruz

Antalya Kadın Platformu 24 Kasım’da ‘yaşamak istiyoruz’ diyerek bir araya geliyor.