Antalya Kadın Platformu kadın tutsaklara ‘özgürlük’ kartı yolladı
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında etkinlikler düzenleyen Antalya Kadın Platformu tutuklu ve hükümlü kadınlara dayanışma kartı gönderdi.

Güllük PTT önünde toplanan Antalya Kadın Platformu, her sene olduğu gibi bu 25 Kasım’da da alanlarda olacaklarını söyledi. Kart eylemi öncesi yapılan basın açıklamasında konuşan BES Antalya Şube Başkanı Devrim Mol tüm kadınları el ele şiddete, tacize ve tecavüze hayır demek için 25 Kasım’da talepleriyle alanlarda olmaya davet etti.
Antalya Kadın Platformunun açıklaması şu şekilde:

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele günü, Mirabel kardeşlerin ülkelerinde 31 yıl süren diktatörlüğe ve erkek devlet şiddetine karşı direnişinin kadınlara mirasıdır.
Dünyadaki sömürü ve baskı düzeni ülkemizde de, AKP’nin dinci muhafazakâr örtüsüyle bütünleşerek gelişiyor, cemaat/tarikat yapılarıyla örülü, baskı, sömürü, eşitsizlik ve ayrımcılık zeminleri üzerinden her an yeniden inşa ediliyor. AKP Türkiye’sinde gericilik, kadın bedeni üzerinden şekillendirilerek, başta kadınlar olmak üzere tüm toplumu kuşatıyor.
Şiddetin tüm biçimleri toplumsallaştırılıp meşrulaştırılırken, var olan mekanizmalar OHAL ve KHK’larla yeniden, yeniden üretiliyor, kadınların, temel haklarından “özgürlük, kendini var etme ve yaşam hakkını” engelliyor.
Bizler bugün özgürlükleri elinden alınmış tutsak kadınlarla dayanışma amacıyla kartlarımızı göndermek için bir araya geldik.
Ezilmişliğe ve sömürüye karşı tüm insanlığın onuru için mücadele ederken hapse atılan, insanlık dışı koşullarda tutulan, hasta kadın tutsaklar başta olmak üzere tüm kadın tutsakların serbest bırakılmasını istiyoruz!
Her sene olduğu gibi bu 25 Kasım da "Vardık, varız, var olacağız" demek için sokakta olacağız. Biz kadınlar el ele şiddete, tacize ve tecavüze hayır demek için yapacağımız etkinliklere Antalya’daki tüm kadınları davet ediyoruz. Kadınlar birlikte güçlü, birlikte umutlu.
İlgili haberler
İzmir’de kadınlardan 25 Kasım çağrısı

İzmir’de kadınlar Kadın Platformunun çağrısıyla 25 Kasım’da “Hayatımızdan da haklarımızdan da vazgeç...

25 Kasım’da kadınlar sokakta!

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü'nde kadınlar sokakta o...

ODTÜ’de 25 Kasım söyleşisi

ODTÜ Kadın Çalışmaları Topluluğunun düzenlediği 25 Kasım etkinliğinde akademisyen Fatma Umut Beşpına...