Antalya Kadın Platformu: Tarikat ve cemaat yurtları kapatılsın
Antalya Kadın Platformunun çağrısıyla kadınlar, çocukları tarikatlara mahkum eden düzene, yargının sessizliğine, çocuk istismarı dosyasının kapatılmış olmasına, cinsel istismara karşı buluştu.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın onursal başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının 6 yaşında evlendirilip, istismara maruz bırakılmasına, soruşturmanın kapatılmasına ve ihmallere karşı Antalya Kadın Platformu bugün Attalos Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan Ayfer Güneşhan, “Bu tarikat ve cemaatlerin içerisinde, şeyhlerine tapan, şeyhin ağzından çıkan her kelimeyi sorgusuz, sualsiz kabul eden binlerce insan var. Ensar Vakfı’nda istismara uğrayan onlarca çocuk, Muş'ta gönderildiği Kuran kursunda kapı koluna asılı olarak bulunan ve intihar ettiği öne sürülen 12 yaşındaki Mehmet gibi ve daha varlıklarından haberdar olmadığımız, organize bir şekilde istismar edilen, hem cinsel hem fiziksel hem psikolojik şiddete maruz kalan; her gün bir yenisiyle karşılaştığımız kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve istismarın korkunç boyutunu gözler önüne sermektedir. Şeyhin 6 yaşındaki çocuğunun bile ‘ailesinin onayıyla, evlilik’ adı altında yıllarca istismar edildiği bir tarikatın içerisinde, müritlerin çocuklarının neler yaşayabileceğini düşünmek bile istemediğimiz bir noktadayız” dedi.

Güneşhan şöyle devam etti: “Öfkeliyiz... Biliyoruz ki bu insanlık dışı organize nitelikli cinsel saldırı, organize şiddet, organize istismar vakasının yaşandığı Hiranur Vakfı yani İsmailağa Tarikatı gibi onlarca tarikat var ülkemizde. AKP iktidarı yıllardır tarikatları ve cemaatleri kendi elleri ile besliyor, koruyor. Bu tarikatlara merkezi bütçelerden milyonlarca lira para akıtılıyor. Tarikat üyelerine devlet memurluğu veriliyor, özel kadrolar açılıyor. Bu zihniyet devletin her kademesini ele geçirmiş durumda.

Öfkeliyiz... Bu korkunç olayın failleri hala dışarıdalar. Çoktan kapısına kilit vurulması gereken bu cemaat hâlâ faaliyette. Savcılar neden sus pus? Neden bu istismarı, nitelikli cinsel saldırıyı ört bas ediyorlar?  
Yere batsın istismarcı, tecavüzcü, çocuk ve kadın düşmanı düzeniniz.

Sonsuza kadar süreceğini sandığınız bu düzeni başınıza yıkacağız!

İşlediğiniz tüm suçların cezasını çekeceksiniz!

Tarikat ve cemaat yurtları kapatılsın.

Özgürce, eşitçe, laiklikten asla taviz vermeyen bir ülkeyi emekçi halkımızla birlikte kuracağız!”

Fotoğraf: Antalya Kadın Platformu

İlgili haberler
Çocuklarımızı bu karanlıktan kurtaracağız

‘Kopkoyu bir karanlık, zifiri karanlık bu. Bir çocuğu içine çekip almış, çıkmaması için her yeri kap...

Av. Yolaşan: 'Tarikatlarda kız çocuklarının yaşadı...

DİH Kadın'dan Av. Çağla Yolaşan tarikatte yaşanan çocuk yaşta zorla evlendirilme olayını Ekmek ve G...

Tarikatlar çocukların okullarda aç kalmasını fırsa...

Bursa’da 'Her okulda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek her çocuğun hakkı' kampanyasını yürüten Filiz...