Antalya Kadın Platformu: ‘Tarım işçisi Altın Erdoğan’nın yanındayız’
Antalya’da işverenin azmettirmesi sonucu dövülerek görme yetisine kaybetmesine sebep olan şiddete Antalya Kadın Platformu tepki göstererek basın açıklaması yaptı.

Antalya’da işverenin azmettirmesiyle dövülen 60 yaşındaki tarım işçisi Altun Erdoğan’a ziyarette bulunan ve basın açıklaması yapan Antalya Kadın Platformu, “Şiddete maruz kalan Altın Erdoğan’ın yanındayız. Sorumlular tespit edilip, gerekli cezalar verilene kadar olayın takipçisi olacağız” dedi. 

‘HAKKINI ARAYANLARA BUNLAR YAPILIR MI?’

Platform üyeleri Altın Erdoğan’ı ziyareti sırasında Erdoğan yaşadıklarını şöyle hatırlattı: “Mahalledeki kadın komşularımla birlikte nar toplamaya gittim. Çavuş M. işçileri toplayıp nar bahçelerine götürüyordu. Üçüncü gün bilmediğimiz bir çavuş geldi. Nar bahçesinde çalışırken sürekli başımızda ‘Daha hızlı çalışın saat 13.00’e kadar bu işler bitecek’ diye söyleyip durdu. Öğlene kadar çalıştık. Yemek vakti geldiğinde ‘Yemek yemeyeceksiniz. İşleri yetiştireceksiniz’ dedi. Ben ilaç alıyorum, bir kadın arkadaşımla evden getirdiğimiz yiyeceklerimizi yedik ve çalışmaya devam ettik. Dönüşte araçta yaklaşık 30 kişiyiz. Maske takmayanlar var. Uyardım hastalık döneminde neden maskenizi takmıyorsunuz diye. Bir fotoğraf çekmek istedim. Arabayı çavuş durdurdu, eşi üzerime gelip boğazıma yüklendi. Telefonumu aldı. Resimleri sildi. Mahalleme geldik. Ben araçtan biraz uzaklaşınca, çavuş eşine ‘ona vur’ dedi ve kadın yüzümün sol tarafına vurmaya başladı. Gözümden kan geldi. ‘Onun bir şeyi yok’ deyip beklettiler beni ilk çavuşumuz M. gelene kadar. Bu kadar bekletmeseydiler gözüm kurtarılabilirdi. Ne yaşadığımızı anlayamadım bile. Tehditler yağdırmaya başladılar. ‘Çocuklarını, sizi burada yaşatmayız’ diye. Hastanenin önüne bıraktılar. Hastaneden ‘Akdeniz Üniversitesi Hastanesine gitmeniz gerekiyor’ dediler. Taksiye atlayıp gittim. Ameliyatla gözümü kurtaramadılar. Yüzde 90 kör durumda gözüm. Zaten çocuklukta geçirdiğim bir hastalık sonucu bir gözüm görmüyordu hepten kör oldum. Sesini çıkaranlara, hakkını arayanlara bunlar yapılır mı?”


Antalya Kadın Platformu, Altın Erdoğan’ın evine yaptığı ziyarette hukuki süreçlerinde yanında olacaklarını ve destek vereceklerini belirtti.

‘ALTIN ERDOĞAN YALNIZ DEĞİLDİR’

Olayın ardından basın açıklaması yapan Antalya Kadın Platformu “Altın Erdoğan’ın yanındayız” pankartı açarak şunları söyledi: "Geçtiğimiz günlerde Antalya’da tarım işçisi bir kadın işverenin saldırısına uğradı ve gözünü kaybetti. Tarım işçisi Altın Erdoğan pandemi koşullarını dikkate almadan servis aracına kapasitesinin iki katı işçinin doldurulmasına itiraz ettiği ve fotoğraf çektiği için akşam iş bitiminde işverenin saldırısına maruz kaldı ve bir gözü yüzde 90 oranında görme yetisini kaybetti. Her ne sebeple olursa şiddete maruz kalan Altın Erdoğan’ın yanındayız. Sorumlular tespit edilip, gerekli cezalar verilene kadar olayın takipçisi olacağız. Altın Erdoğan yalnız değildir.”

İlgili haberler
İşverenin azmettirmesiyle dövülen işçi kadın kör o...

Antalya’da tarım işçisi 60 yaşındaki Altın Erdoğan 15 kişilik araca 30 kişinin maskesiz bindirilmesi...

Tarım İşçisi Aynur: Tüm zor işleri biz yapıyoruz,...

Kovid-19 pandemisi nedeniyle çalışma koşulları daha da ağırlaşan tarım işçisi kadınlar erkeklerden d...

Suriyeli tarım işçisi kadın, tüfekle vurulmuş hald...

Adana’da Suriyeli tarım işçisi Rihab el-Rihabi, evinde tüfekle vurulmuş halde bulundu.